Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12179/individualus-naturalios-kosmetikos-specialistes-patarimai-kas-skatina-plauku-augima/

Data: 2013-04-16, 13:30

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kas skatina plaukų augimą?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kokias natūralias priemones būtų galima naudoti, kad plaukai greičiau augtų?

Kornelija G.

Tvirtiems plaukams svarbūs keli aspektai.

Plaukų trinkimas. Nenaudokite stipriai putojančių sintetinių šampūnų. Vietoj jų geriau naudoti natūralius ekologiškus šampūnus, pvz., BEMA, nes juose naudojami putokliai mažiau putoja ir mažiau alina galvos odą ir plaukų folikulus.

Pilnavertė mityba. Daugiau valgykite įvairių riešutų, sėklų ir daigintų grūdų, bent po saują kasdien. Juose yra trūkstamų mikroelementų ir vitaminų – tai tiesiog puikiai pasisavinami natūralūs maisto papildai.
Galvos odos masažas. Tai labai efektyvi įtampa atpalaiduojanti priemonė, užtenka paprasčiausio keleto minučių savimasažo pirštų galiukais. Masažo metu suaktyvinama kraujotaka, į plaukų svogūnėlius patenka daugiau maisto medžiagų, ypač jei masažo metu naudojami vertingi augalų ekstraktai ir aromaterapinės priemonės:

Jei neturite daug laiko procedūroms, jums patiktų labai paprasta ir laiko neužimanti priemonė – nenuplaunamas galvos odos losjonas BEMA. Naudojant kartu su šampūnu, jis plaukų augimą paskatina 32 proc.

Dažymas su hena (chna). Plaukus labai sustiprina heninė lavsonija. Iš šio krūmo lapų gaminami milteliai „hena“ (chna), kurie nuo senų senovės buvo naudojami plaukų priežiūrai ir dažymui. Jei nesibaiminate plaukų spalvos pasikeitimų, būtinai išmėginkite galvos ir plaukų kaukę su hena. Henoje esantis pigmentas lavsonas šviesius plaukus dažo „ryžai-raudonai“, o tamsius – rudais raudonmedžio atspalviais. Pakartoniai dažymai plaukų spalvą daro vis intensyvesnę ir sodresnę. O plaukai sustiprėja ir auga neįtikėtinai! Apie heną galite paskaityti čia.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.