Receptai

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant karštų garų. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir įmaišykite pravėsusią sviesto šokolado masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava , druska ir uogine paprika, suberkite į šokolado masę, viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
Kepimo formą (23 cm x 10 cm) ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min.

Skanaus!

Įdomu

Kinas

Menas

Šį savaitgalį prasidės Sankt Peterburgo teatro gastrolės Vilniuje

Šį savaitgalį prasidės Sankt Peterburgo teatro gastrolės Vilniuje

Šį antradienį, Lietuvos rusų dramos teatre įvyko spaudos konferencija, skirta Sankt Peterburgo dramos teatro „Na Vasiljevskom“ gastrolėms, prasidėsiančioms jau šį savaitgalį Vilniuje.
Spaudos konferencijoje dalyvavęs Vilniaus miesto savivaldybės užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius pristatė teatro iš Peterburgo gastroles kaip svarbų miesto kultūrinio gyvenimo įvykį ir deramą programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ tęsinį.
Lietuvos rusų dramos teatro vadovas Jonas Vaitkus pabrėžė profesionalių teatrų dialogo svarbą ir pozityvų vaidmenį. Teatro, kuris šiais metais pradėjo jau 65-ąjį sezoną, vadovas viliasi, jog šios gastrolės taps reguliarių kultūrinių mainų pradžia ir puikia galimybe abiejų teatrų režisieriams bei aktoriams pademonstruoti savo meną ne tik nuolatiniams žiūrovams, bet ir naujai auditorijai, sulaukti kritikų ir spaudos atsiliepimų.
„Norime užmegzti nuolatinį dialogą su teatru „Na Vasiljevskom” ir Lietuvoje pristatyti daugiau jo spektaklių. Galbūt šis teatras neturi ryškių žvaigždžių, tačiau jame vaidinantys aktoriai yra talentingi, nors ir mažiau šmėkščioja televizijos ekranuose”, – kalbėjo J. Vaitkus.
„Na Vasiljevskom“ – bus neabejotinas Ūkio banko teatro arenos spalio repertuaro akcentas
Ūkio banko teatro arenos vadovas Valdas Petreikis pasidalino apsilankymo teatre „Na Vasiljevskom“ įspūdžiais ir pažymėjo, jog spektakliai „Rusiška uogienė“ bei „Danielis Štainas, vertėjas“ bus neabejotinas Ūkio banko teatro arenos spalio repertuaro akcentas.
Spaudos konferencijoje dalyvavę teatro „Na Vasiljevskom“ atstovai, visuomeninio fondo „Teatro sala“ direktorius Viačeslavas Kutyrkinas ir Sankt Peterburgo teatro vadovo atstovė ryšiams su visuomene Ana Konstantinova, padėkojo Lietuvos rusų dramos teatrui už itin šiltą priėmimą ir Vilniaus miesto savivaldybei už aktyvią pagalbą organizuojant gastroles bei informacinę paramą. Svečiai iš Peterburgo trumpai papasakojo teatro „Na Vasiljevskom“ istoriją, jo kultūrinius ryšius su Lietuva. A. Konstantinova pristatė gastrolių afišos spektaklius bei atsakė į žurnalistų klausimus apie teatro repertuarinę politiką ir kultūrinio bendradarbiavimo su Lietuvos rusų dramos teatru perspektyvas.
„Na Vasiljevskom“ gastrolinius spektaklius Vilniuje bus galima išvysti spalio 17 – 24 dienomis. Teatro gastrolių programoje numatyti net 4 spektakliai, kurie bus pristatomi Lietuvos rusų dramos teatre ir Ūkio teatro banko arenoje. Tarp jų, net du režisieriaus Andžej Buben darbai, abu pelnę „Auksinis sofitas“ premijas: Ūkio banko teatro arenoje pristatomas spalio 17 – 18 dienomis „Danielis Štainas, vertėjas“ bei spalio 20 dieną rodoma „Rusiška uogienė“ – šis spektaklis nominuotas ir premijai „Auksinė kaukė“. 16 fotografijų drama „Solesombra“ (Rež. Jana Tumina), nominuota „Auksinis sofitas“ premijai, bus rodoma spalio 19 ir 21 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre. Sankt Peterburgo teatro „Na Vasiljevskom“ gastroles užbaigs spalio 23 – 24 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre įvyksianti rež. Denis Chusnijarov spektaklio „Linsma pjesė apie skyrybas“ premjera.

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.