Receptai

Kas pakeistų kavą?

Kas pakeistų kavą?

Dažnas gyvename pagal olimpinį šūkį: citius altius fortius (greičiau, aukščiau, tvirčiau). Begalė darbų greitai išvargina, be to, ne visada jiems atlikti pakanka jėgų, tad griebiamės kavos, ir vis stipresnės… Pirmajame šių metų numeryje išspausdinę straipsnį apie arbatos rūšis, sulaukėme skaitytojų klausimų apie natūralius tonizuojamuosius gėrimus.

Įdomu

Kinas

Menas

Samanų grafičiai - meno kūriniai

Samanų grafičiai – meno kūriniai, kuriuos reikia prižiūrėti (foto)

Praėjusiais metais grafičių piešėjų menams nuvalyti nuo pastatų sienų vien Vilniaus miesto savivaldybė išleido apie pusę milijono litų. Vieniems tai – aerozoliu trykštantis menas, kitiems – nesuvaldomas ir dargi nemažai kainuojantis pastatų sienų niokojimas. O kaip reaguotumėte išvydę ant namo sienos „žaliąjį grafitį“? Iš tikros žolės arba samanų.

Mada

Sveikata ir grožis

JAV ekspertai patvirtino pirmuosius vaistus ŽIV prevencijai

JAV ekspertai patvirtino pirmuosius vaistus ŽIV prevencijai

JAV sveikatos priežiūros ekspertų grupė pirmą kartą pritarė vaistui, kuris būtų skiriamas sveikiems pacientams kaip žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV/AIDS) prevencijos priemonė, praneša BBC.

Specialistų grupė rekomendavo JAV maisto ir vaistų administracijai leisti kapsules „Truvada” kaip prevencinį vaistą skirti ŽIV rizikos grupei priklausantiems asmenims. JAV maisto ir vaistų kontrolieriai neprivalo klausyti specialistų grupės patarimų, bet paprastai elgiasi pagal rekomendacijas.

JAV maisto ir vaistų administracija jau yra patvirtinusi „Truvada” kapsules AIDS sergantiems pacientams, kurie jas turi vartoti kasdien kartu su kitais vaistais. Kai kurie sveikatos priežiūros darbuotojai ir aktyvistai prieštarauja vaisto skyrimui prevenciniais tikslais. Bet korespondentai teigia, kad tai gali būti didelis žingsnis į priekį kovoje su AIDS.

Kritikai teigia, kad leidus sveikiems asmenims skirti prevencinį vaistą, jis suteiks perdėtą saugumo jausmą. Be to baiminamasi, kad gali išsivystyti vaistams atspari ŽIV viruso atmaina. Sveikatos priežiūros darbuotojai teigia, kad „Truvada” piliules reikia vartoti nuolat ir kiekvieną dieną, o dažniausiai pacientai nėra tokie drausmingi. Nerimą kelia ir didelė „Truvada” kaina, dėl kurios gali sumažėti lėšų, skiriamų pigesnėms alternatyvoms.

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.