Receptai

Įdomu

Kinas

Menas

Didžiuosius miestus užlies festivalio TARP renginių banga

Didžiuosius miestus užlies festivalio TARP renginių banga

Visą pasaulį įspūdingais audiovizualiniais pasirodymais stebinanti Didžiosios Britanijos ir Vokietijos elektroninės muzikos grupė „Planningtorock“ spalio 7 d. koncertu Vilniuje (menų fabrike Lofte) iššaus TARP festivalio atidarymo šampano kamštį. Šeštą kartą organizuojamas festivalis naujas meno formas visą spalio mėnesį demonstruos Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune.

Audiovizualinės poezijos festivalis TARP: Miesto šamanų regėjimai

Penkerius metus plėtęsis, augęs ir kasmet į netradicines erdves užsienio ir lietuvių atilikėjų kūrinius bei pasirodymus atrasti kvietęs festivalis TARP šiais metais skelbia nebeišsitenkantis pogrindžio erdvėse. Todėl poetine energija putojanti muzikinių, literatūrinių ir vizualinių renginių banga spalio mėnesį užtvindys didžiųjų Lietuvos miestų scenas.
„Šiais metais visą festivalio idėją vienijanti miesto šamanų regėjimų tema buvo pasirinkta neatsitiktinai, – teigė festivalio iniciatorė, poetė, grupės „AVaspo” vokalistė G. Labanauskaitė. – Kai burtai ir užkalbėjimai ima veikti pasitelkiant naujausias technologijas, netikėčiausiu metu ima vertis šiuolaikiški ir šamaniški miesto regėjimai.“

Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune – atlikėjai iš viso pasaulio

Spalio 7 dieną šamaniškai muzikos, poezijos ir vaizdų energijai prasiveržus „Planningtorock“ pasirodymo metu Lofte, festivalio renginių ciklą iki pat spalio 30 dienos didžiuosiuose Lietuvos miestuose tęs muzikiniai, poetiniai, vizualinio, tarpdisciplininio meno, interaktyvūs ir kt. pasirodymai.
Festivalio metu bus galimybė išvysti latvių grupės „Orbita“, estų poeto klasiko Jaan Malin (pasivadinusio pseudonimu Luulur), australų menininkės Kimberley Bianca, britų atlikėjo Robin Bale, lietuvių atlikėjų ir grupių „Kamanių Šilelis“, „AVaspo“, „Verslo rizikos rezervas“, „Sala“, „Rumunija“, „Vilkduja“, „Sheep got waxed“, „Regina“, Mesijaus Kudirkos, Jacques Gaspard Biberkopf, ir kitų pasirodymus. Festivalio programą spalio 30 d. (Lofte, Vilniuje) pabaigs išskirtinis JAV repo ir slam poezijos sensacijos – Saul Williams – pasirodymas.
Festivalio metu vyks įvairių netradicinių formų poezijos skaitymai – slam poezijos varžybos, poezijos jam‘ai, pripažintų Lietuvos poetų poezijos skaitymai mistiškoje V.S. Mitchell parodoje, Energetikos ir technikos muziejuje ir kt. Susirinkusieji į renginius turės galimybę išvysti įvairius poetinis filmus, susipažinti su kasmet TARP organizuojamo poetinio filmų konkurso darbais bei sudalyvauti konkurso nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonijoje Nacionalinėje dailės galerijoje spalio 15 d.
Šiais metais festivalis skatins prisiminti Birutės Pūkelevičiūtės bei Manto Gimžausko (Šamano) poeziją, dalyvaujant poetinių filmų konkurse ar išvystant fotografijų parodą „Ypatingas pasiūlymas…“.
Daugiau informacijos apie festivalį ieškokite www.tarpfest.lt

Nuotraukos – Dariaus Jurevičiaus (praėjusiųTARP festivalių akimirkos)

Mada

Sveikata ir grožis

Konkurso „Augink

Konkurso „Augink, fotografuok ūsus ir laimėk snieglentę“ dalyvė Shine

Laikas.lt kviečia visus dalyvauti MOVEMBERD Lietuva kampanijoje ir siųsti savo ūsuotas nuotraukas. Šį kartą dalyvių neribojame – siųskite tik pradėtų auginti ūsų nuotraukas, siųskite dirbtinių, siųskite senas, siųskite prifotošopintas. Mums svarbiausia – kad siųstumėte ir skleistumėte šią žinią kitiems. Taigi, trumpai drūtai:

Movember Lietuva1. Nusifotografuok, prirašyk, kodėl palaikai MOVEMBER, ir siųsk [email protected]
2. Kur viskas vyks? Laikas.lt ir MOVEMBER „Facebook’e“.
3. Dalyvių amžius, lytis ir saviraiška neribojama.
4. Kas ūsams iš to? Patys įdomiausi laimės kampanijos rėmėjų padėkas: vyriškų drabužių parduotuvė CELIO sušildys, ONE.LT nuotykių parkas sukels adrenalino, o CSC TELECOM pastatys ant nerealiai čiuožiančios SNIEGLENTĖS.

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.