Receptai

Braškės: lietuviškos geriau

Braškės: lietuviškos geriau, bet nėra ko bijoti ir atvežtinių

Kokias braškes rinktis: lietuviškas ar importuotas iš užsienio – klausimas, jau daug metų neduodantis ramybės daugeliui lietuvių. Braškių augintojai ir prekybininkai sako, kad pirkėjai, vis tik labiau vertina lietuviškas uogas, o mitybos specialistė paaiškina, kuo realiai gali skirtis vietinių ir atvežtinių braškių savybės.

Įdomu

Kinas

Menas

Bob Marley – 30 metų žmonių širdyse

Bob Marley – 30 metų žmonių širdyse

Gegužės 6–os vakarą Commune Art kūrybinėse dirbtuvėse (Paribio g. 12) bus prisimintas prieš trisdešimt metų pasaulį palikęs legendinis muzikantas Bob Marley.

Jamaikoje gimęs ir užaugęs Bob Marley kūrė ir grojo nuo vaikystės. Jo dainos apie asmenybės ir saviraiškos laisvę, akimirkos grožį, tikėjimą, meilę bei žmonių lygybę įkvėpė daugelį. Tuo laiku skleistos teigiamos reggae muzikos vibracijos vis dar aktualios ir šiandien. Ne veltui Bob Marley yra apdovanotas Jungtinių Tautų taikos medaliu. Prieš trisdešimt metų atlikėjui deja teko palikti mūsų pasaulį, tačiau jo kūryba žmonių širdyse gyva iki šiol.

Commune Art – iniciatyvi ir kūrybinga bendruomenė, pritarianti Bob Marley kūryboje išreikštoms mintims – šį penktadienį organizuoja renginį atlikėjui prisiminti. Vakaras su gyvos muzikos programa, regio šokiais, filmais bei piešiniais vyks buvusioje spaustuvėje. Industrinės erdvės čia įsikūrusių menininkų dėka virto jaukiomis kūrybinėmis dirbtuvėmis, o čia vykstantys muzikiniai vakarai jau kurį laiką džiugina teigiamomis vibracijomis.

Renginį iniciavo Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis Plazi Halaoui iš Togo. Bus pristatomas naujas jo afrikietiškos muzikos projektas B’Ham Membou, kuriame jo dainoms pritars gitara grojantis Aidas Buivydas, bosine gitara grojantis Darjušas Loznikov ir perkusistas Sergej Dabov. Improvizacinės muzikos gerbėjams ruošiama gyvos, aidų efektais papuoštos dub muzikos sesija, o vakaro kulminacija turėtų tapti grupės Bob Marley Tribute “To Go” pasirodymas – legendinio muzikanto kūrinius atliks jau minėtasis Plazis, o jam akomponuos Remigijus Rančys (klavišai), Paulius Volkovas (gitara), Laimonas Jančas (bosinė gitara) ir Mantas Augustaitis (būgnai).

Mada

Sveikata ir grožis

Konkurso „Pasiryžk naujam įvaizdžiui“ dalyvė Eglė S.

Konkurso „Pasiryžk naujam įvaizdžiui“ dalyvė Eglė S.

Pristatome konkurso „Pasiryžk naujam įvaizdžiui“ dalyvę Eglę S.

Eglės paprašėme parašyti, kokiems trims radikaliems įvaizdžio pokyčiams (šukuosenos, makiažo,aprangos) ji pasiryžtų. Tai nereiškia, kad merginos išvardinti radikalūs pasikeitimai ir bus padaryti, tiesiog mums buvo įdomu, kokius pasikeitimus Eglė leistų padaryti akcijos metu.

„Labai norėčiau sudalyvauti tokiame projekte. Visada norėjau pasikeisti savo stilių, šukuoseną, makiažą. Noriu kažką gyvenime pasikeisti, atrodyti dar gražesnė, dar labiau kitiems patikti ir įtikti, gal kažką atrasiu naujo gyvenime sudalyvavusi Jūsų konkurse”, – savo laiške redakcijai rašo Eglė.

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.