Rugsėjo 13-21 d. vykstantis Japonijos kultūros festivalis nowJapan šiais metais pristato plačią, spalvingą ir informatyvią programą, kurioje savo kampelį ras kiekvienas ištroškęs pramogų, muzikos ar geidžiantis žinių.

Rugsėjo 13-14 dieną LITEXPO rūmuose vyksiantis POP savaitgalis lankytojus pasitiks jau tradicija tapusiu ir visų laukiamu Cosplay šou. Savo kostiumus ir kuriamus personažus pristatys geriausi Lietuvos Cosplay meistrai bei svečiai iš Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Prancūzijos.

nowJapan organizatoriai džiaugiasi, jog pirmą kartą POP savaitgalio metu vyks fantastikos mėgėjų konventas Lituanicon. Konvento sumanytojai pristatys interaktyvią, unikalią paskaitą apie mažai kam girdėtą robotų etiką ir naujas robotikos tendencijas. Pastarojoje paskaitoje įgytas žinias festivalio lankytojai galės pritaikyti renginio vietoje vyksiančiose robotų gamybos dirbtuvėse bei robotų kovų arenoje.

Pailsėti po spalvingo ir energingo POP savaitgalio organizatoriai kviečia rugsėjo 20-21 dienomis sostinės Nacionalinėje dailės galerijoje. Neregėta Japonija pasitiks visus, žinių ir diskusijų ištroškusius lankytojus, nebijančius kalbėti, klausyti ar pamatyti kartais ir nepatogių tiesų pasirodymų.

Pirmą kartą Lietuvoje viešinti menininkė Sako Kojima suteiks galimybę stebėti performansą, kurio metu ji dviem dienoms įsikūnys į žiurkėną ir gyvens užsidariusi narve Nacionalinės dailės galerijos patalpose. Sako Kojima siekia atkreipti dėmesį į tai, jog nors žmogus ir galvoja, kad yra laisvas, iš tiesų jis lygiai taip pat, kaip naminiai gyvūnai, daugiausia laiko praleidžia uždarytas vienoje ar kitoje patalpoje ir paskendęs savo rutinoje.

Savaitgalio metu lankytojams taip pat bus suteikta galimybė pamatyti kritikų palankiai vertinamą meninės dokumentikos filmą KanZeOn ir jį aptarti su jo režisieriumi Neil Cantwell. Nacionalinio dramos teatro aktorė Birutė Mar padės iš arčiau susipažinti su kita Japonijos vaizduojamojo meno rūšimi - Noh teatru.
nowJapan festivalio metu netruks ir muzikos, ir šokio. Iškart po savaitgalio atidarymo ceremonijos Lietuvą įsimylėję džiazo atlikėjai iš Japonijos YeYe pirmą kartą pristatys specialiai mūsų šaliai sukurtą programą. Japonijos Bjork tituluojama atlikėja Cuushe ir jai pritariantis atlikėjas a-u-s festivalio metu kvies pajusti svajingą japoniškos elektroninės muzikos skambesį.

Festivalį uždarys Kaori Ito – visą pasaulį stebinanti modernaus šokio atlikėja, gebanti kūnu išreikšti daugiau emocijų, nei tai įmanoma apsakyti žodžiais.

Pasinerti į Japoniją ir rudenį nuspalvinti naujais įspūdžiais kviečiame rugsėjo 13-21 dienomis.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai