,,Veronika ryžtasi mirti’’ Užupio dramos teatre

Rugsėjo 26 dieną, 19:30 val., Teatro Saloje, Fabijoniškėse, adresu S. Stanevičiaus g. 24, Užupio dramos teatras kviečia į premjerą, pagal P. Coelho knygą, ,,Veronika ryžtasi mirti’’. 

Premjeroje žvelgiama į beprotišką žmogaus ir meilės prigimtį, griaunami su beprotybe susiję stereotipai, atskleidžiamas kiekviename žmoguje glūdintis unikalumo pradas. ,,Veronika ryžtasi mirti’’ – tai subtili, pirštų galiukuose jaučiama prieiga prie trapiausių žmogaus kertelių. Tai geriausiai perteikia spektalį gaubiantis magiškas pianino skambesys. Veronikos kūno ir sielos virpesiai tragikomedijoje pavirsta melodingu reginiu, beprotišku šešėlių žaismu, o muzika spektaklyje yra žmogaus sielos kalba ir vaizdas.
Tragikomedija ,,Veronika ryžtasi mirti’’ nepaliks nė vieno abejingo. Kiekvienas šiame spektaklyje atras dalelę savęs. Renginys privers susimąstyti apie daugelį dalykų, kurių skubėdami nepastebime.

Spektaklio režisierė Rita Urbonavičiūtė, pasižyminti kontraversiškais režisūriniais sprendimais, nusipelniusi dėmesio ne tik Lietuvos, bet ir užsienio žiūrovų. Pagrindinį vaidmenį atlieka aktorė Laura Jakštytė pelniusi „Scenos Žiedą – Auksinę Kaukę“. Taip pat vaidina Linas Barauskas, Loreta Raškevičiūtė, Artūras Vasnecovas, Daina Vyšniauskienė.

Taigi, kviečiame praleisti darganotą rugsėjo vakarą teatre ir sušildyti savo sielą kartu su Užupio dramos teatru.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai