Bliuzo Naktys 2014

Grupės:
THE STEVEN SEAGAL BLUES BAND
Angela Brown (JAV)
Latvian Blues Band (LV)
The Cathouse Radio (EE)
Arina & Veto Bank (LT)
Giedrė & Blues Band (LT)
Garbanotas Bosistas (LT)
ir daugelis kitų!


Legendinio muzikos festivalio “Bliuzo naktys” organizatoriai patvirtina, kad JAV veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas Amerikos nepriklausomybės dieną – liepos 4-ąją švęs Lietuvoje, Varniuose, prie Lūkšto ežero, grodamas tikrą amerikietišką bliuzą.

Holivudo aktorius, prodiuseris, scenaristas, aktyvus aplinkosaugininkas, aikido meistras ir muzikantas Stevenas Seagalas iš tiesų savo gyvenime muzikavo daugiau nei vaidino. Savo pirmąją gitarą jis gavo būdamas vos 12-os. O šiuo metu yra sukaupęs vieną įspūdingiausių bliuzo gitarų kolekcijų pasaulyje.

Birželį ir liepą S.Seagalas su savo bliuzo grupe rengia turą Europoje. Praėjusį vakarą jo komanda facebook paskiroje džiaugsmingai paskelbė: “Iš tiesų daug jaudinančių dalykių vyksta šiais metais Steveno Seagalo fronte ir dar daugiau paaiškės netrukus. Bet šiuo metu jau yra skelbiamas Steveno bliuzo koncertas, kuris įvyks liepos 4 d. festivalyje „Bliuzo naktys“ Lietuvoje.“

„Keturis metus siekėme šio tikslo ir pagaliau mūsų svajonei buvo lemta išsipildyti. S.Seagalas su savo grupe priėmė kvietimą pagroti „Bliuzo naktyse“. Nekantriai jo lauksime“, – sakė festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Airių, žydų, mongolų kraujo turintis S.Seagalas savo profesionalią karjerą pradėjo nuo pagalbinio darbininko kavinėje, kur taip vikriai sukosi, kad kolegos buvo pastebėtas ir pakviestas užsiimti karatė. Ilgainiui jis pasiekė 7 danų aikido juodąjį diržą ir gavo nemažai įdomaus darbo Holivude. S.Seagalas sukūrė ryškius vaidmenis tokiuose įtempto veiksmo filmuose, kaip “Juodoji aušra”, “Užsienietis”, “Grėsminga žemė”, “Atpildas”, “Nepavykęs sandėris”, “Žmogus šešėlis” ir t.t.

S.Seagalas per savo karjerą taip pat yra grojęs su labiausiai įkvepiančiomis bliuzo legendomis. BB Kingas, Bo Diddley, Johnas Lee Hookeris, Clarence “Gatemouth” Brownas – visi paliko pėdsaką išskirtinėje Steveno muzikoje, kuriai komplimentų nešykštėjo ir pats BB Kingas, pasakęs, kad S.Seagalas yra tiesiog puikus gitaristas.

Kartu su S. Seaglu festivalyje koncertuos Arina & Veto Bank, Garbanotas Bosistas, The Cathouse Radio iš Estijos bei daugelis kitų.

Festivalis “Bliuzo naktys” vyks Telšių rajone, Varniuose liepos 4-5 dienomis. Kiti puikūs atlikėjai bus skelbiami netrukus.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai