„Bix“ ir „Freaks On Floor“ koncertas

Muziką ir kompaniją mėgstančių lankytojų laukianti „Vasaros terasa“ dar praėjusią savaitę atkėlė vartus vasaros siautuliui ir jau šiandien dirba visu pajėgumu. Šį penktadienį, gegužės 16 dieną, į senamiestyje esantį Mokytojų namų kiemelį kviečiami visi roko muzikai ištikimi vilniečiai ir miesto svečiai. Čia savo pasirodymus surengs retai koncertuojantys roko veteranai „Bix“ ir kosmiškai energinga roko grupė „Freaks On Floor“. Tai bus pirmoji iki pat rudens vyksiančios gyvo garso koncertų serijos „Kalnapilis. Vasaros susitikimai su...“ dalis.

Pirmieji penktadienio koncerto svečiai - ką tik apie pasirodymą didžiausiame regiono muzikos festivalyje „Positivus“ paskelbę „Freaks On Floor“. Pastarieji muzikinę karjerą pradėjo dar 2007 m. vasarą. Tada Justinas Jarutis ir jo klasiokas, grupės būgnininkas Rokas Beliukevičius tebuvo vienuoliktokai. Per visą šį laiką laimėję viską, ką įmanoma, „Freaks On Floor“ iškart tapo bene labiausiai linksniuojama roko grupe Lietuvoje. Šiuo metu vaikinai rengiasi vasaros festivalių sezonui ir pluša prie trečiojo studijinio albumo, kurio įrašų sesijai pasirinko žinomos latvių grupės „Brainstorm“ studiją Rygoje. Tikėtina, kad grupės pasirodymo „Vasaros terasoje“ metu lankytojai galės išgirsti naujų „Freaks On Floor“ kūrinių.

Pagrindiniai vakaro svečiai - daugiau nei ketvirtį amžiaus gyvuojanti ir vis dar jaunatviškai maištinga grupė „Bix“. Grupės istorija išties spalvinga. Reta Lietuvos grupė gali pasigirti tuo, kad dalinosi viena scena su „Nirvana“, išmaišė visą Europą ir Ameriką ir kad jos vaizdo klipus pirmieji rodė „MTV“ ir „Viva“. Arba, kad jiems sutartį siūlė su „Rolling Stones“ ir „Queen“ dirbanti kompanija. Grupės „Bix“ pėdsakas lietuviškos roko ir apskritai muzikos istorijoje itin ryškus.

„Geros, tikros ir gyvos muzikos niekada nebus per daug. Labai gerbiu Peter Gabriel ir džiaugiuosi, jog toks pasaulinio lygo atlikėjas atvyksta į Lietuvą. Taip jau susiklostė, kad sutapo mūsų koncertų diena, todėl dabar rūpinuosi tik mūsų koncerto detalėmis. Noriu bene paskutinį kartą viešai patvirtinti, jog naujas „Bix“ albumas tikrai bus ir pakankamai greitai. Koncertas po atviru „Vasaros terasos“ dangumi - puiki proga pirmiesiems išgirsti keletą pirmųjų šio albumo šauklių. Nustebinti galime ir šiandien. Turime ką pasakyti - laikas susitikti“, - sakė grupės „Bix“ lyderis ir televizijos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Šią vasarą po lietuviško alaus „Kalnapilis“ vėliava įvyks net dešimt vienas už kitą skambesnių koncertų. Jau aiškūs ir suplanuoti grupių „Keymono“, „Soul Moustache“, „Golden Parazyth“, „Beissoul & Einius”, „Despotin Fam”, „Kurak”, „G&G Sindikatas”, atlikėjos Giedrės ir kitų originalių ir geidžiamų lietuvių atlikėjų koncertai.

Koncertų pradžia – 19 val., jiems pasibaigus „Vasaros terasos“ penktadienį pratęs didžėjai. Belieka priminti, kad tiek pirmasis, tiek visi kiti šios serijos koncertai – nemokami.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai