Record Store Day 2014

Jungtinėse Valstijose 2007 metais gimusi ir kasmet pasaulyje vis labiau populiarėjanti muzikos įrašų parduotuvių diena („Record Store Day“) bus minima šį šeštadienį. Šios dienos ambasadoriumi šiemet tapo politinio repo pradininkais vadinamos legendinės hip hopo grupės „Public Enemy“ įkūrėjas Chuckas D.

Visame pasaulyje keli tūkstančiai nepriklausomų muzikos parduotuvių trečią balandžio šeštadienį susiburia tam, kad galėtų atšvęsti savo unikalios kultūros raidą. Šią dieną išleidžiami vinilai, CD ar išskirtinė atributika, atikėjai surengia specialius pasirodymus.

Muzikos įrašų parduotuvių diena antrą kartą bus paminėta ir Lietuvoje. Šeštadienį Rūdninkų knygyne ir parduotuvėje Vinylshop.lt skambės gyvų grupių ir DJ atliekama muzika, bus galima įsigyti naujausių bei senų kolekcinių muzikos įrašų specialiomis kainomis. Galima bus surasti ir šios dienos proga prikeliamus grupės „AC/DC“ vinilus – „Ballbreaker“ ir „Stiff Upper Lip“.

„Record Store Day“ ambasadoriumi pasaulyje kasmet tampa reikšmingas ir muzikos įrašų industrijai nusipelnęs vardas. Ankstesniais metais ambasadoriais yra buvę Jackas White’as iš „White Stripes“ (2013 metais), Iggy Popas (2012 metais), Ozzy Osbourne’as (2011 metais), Joshas Homme’as iš „Queens of the Stone Age“ (2010 metais), Jesse Hughesas iš „Eagles of the Death Metal“ (2009 metais). Neoficialiais renginio ambasadoriais 2008 metais buvo grupės „Metallica“ nariai.

Šių metų ambasadorius Chuckas D kaip repo grupės „Public Enemy“ vokalistas per 27 karjeros metus aplankė 93 šalis. „Nepraleidžiu nei vienos muzikos įrašų parduotuvių dienos. Tuo pačiu pabrėžiu, kad hip hopo žanras pagimdė DJ kultūrą. „Public Enemy“ nariai buvo ir yra didžėjai. Įrašai didžėjams yra pagrindiniai įrankiai ir kuras, o įrašų parduotuvės yra įrašo ir klausytojo susijungimo taškas“, – teigė reperis.

Pasak Chucko D, jam yra didelė garbė būti 2014 metų muzikos įrašų dienos ambasadoriumi. „Masėms sukišus nosis į savo išmanuosius telefonus, leiskime visiems muzikos mylėtojams parodyti kelią į realybę, kuri yra įrašų parduotuvė“, – ragina šių metų „Record Store Day“ ambasadorius.

Šventės nepamiršta ir ankstesni jo ambasadoriai. Pavyzdžiui, Jackas White’as šiemet Nešvilyje (JAV) pasiūlys, ko gero, greičiausiai per visą istoriją išleistus vinilus. Balandžio 19-osios rytą Jackas White’as koncertuodamas „Third Man Records“ įrašys savo dainą „Lazaretto“ iš būsimo solinio albumo tuo pačiu pavadinimu. Koncertinis dainos įrašas bus atiduotas vietinei albumų leidyklai „United Record Pressing“, kuri atspaus 45 apsisukimų per minutę greičio singlą. Vinilo plokštelės vokas bus papuoštas nuotraukomis iš ryte vykusio koncerto, o plokštelė bus pradėta pardavinėti „Third Man Records“ parduotuvėje dar nepasibaigus renginiui ir po jo tol, kol bus norinčių ją nusipirkti.

# „Record Store Day“ renginys „Facebooke“: https://www.facebook.com/events/281721671990128/
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai