Dvigubas pavasarinis postfolkloro sprogimas

Šiuolaikinės baltų kultūros festivalio „Mėnuo Juodaragis“ organizatoriai kovo 20 d. kviečia į siausmingą postfolkloro grupių „OTAVA YO“ iš Sankt Peterbugo (Rusija) ir „SVJATA VATRA“ (Estija/Ukraina) koncertą Vilniuje. Abi grupės jau pažįstamos Lietuvos publikai ir nepaisant šiandieninio politinio konteksto, yra pasiruošusios surengti nepamirštamą pasirodymą vienoje scenoje. Muzikantai teigia „Mes esame draugai, paprasti žmonės, kurie myli muziką ir neturi ryšio su politiniais valstybių žaidimais. Todėl norėtume, kad šis vakaras tiesiog būtų tautų draugystės išraiška.“

Spalvingi folk-punk rokeriai „OTAVA YO“ rusišką folklorą jungia su energinga šokių muzika. Vieni jų kūrybą vadina „modernia juokdaryste“, kiti apibūdina kaip „komunalkės groov'ą“ – ir jie visi teisūs. Tai ne tik virtuoziškai modernus muzikos kadrilis, bet ir ironiški tipažai, nepakartojamas šou scenoje, bei galinga porcija geros nuotaikos ir juokų, prieš kurią neatsilaiko net skeptiškiausi šiauriečiai! Nemažai pasaulio apkoncertavęs profesionalių muzikantų darinys „Otava Yo“ neseniai išleido ketvirtąjį albumą „Čto za pesni“ (kas per dainos), kurį koncertinio turo metu pristato visose Baltijos šalyse. „Mes stengiamės būti labai rimti, tad jei jums pasirodys, kad girdite kažką tokio, ko tikrai nesitikėjote išgirsti, – žinokite, tai yra būtent tai, ko mes siekiame,“ - sako muzikantai.

„SVJATA VATRA“ (iš ukrainiečių kalbos„Šventoji Ugnis“) – tai unikali grupė, plieskianti temperamentinga muzika, jungiančia ukrainietišką ir estišką folklorą.  Ją 2005 m. įkūrė charizmatiškas trombonistas ir vokalistas Ruslan Trochynskyi. „Svjata Vatra“ muzikoje ukrainietiško vokalo intensyvumas, bravūriškas trombono koloritas liejasi su šiaurietiška roko muzika ir dūdmaišių trelėmis, –  taip gimsta labai savita kultūrinė dermė. Sakoma, kad joks garso ar vaizdo įrašas neprilygs tam, ką ši grupė parodo scenoje gyvai...! Tai vakaras tiems, kas myli gyvos muzikos energiją – karštą ir jaukią, kaip laužo ugnis.

Taigi, jau šį ketvirtadienį klubas „New York“ nestokos naujų muzikos spalvų, nes kas yra matęs bent vieną šių grupių pasirodymą, tikriausiai neabejoja - reikės šokti, šokti daug ir smarkiai..!

Koncertas vyks sostinės muzikiniame teatre „New York“ (Kalvarijų g. 85 –http://www.newyorkclub.lt).
Renginį organizuoja nepriklausoma muzikos leidykla DANGUS.
Bilietus platina „Tiketa“.


Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai