„Jäger Vibrations“ išgirsime Damian Lazarus

Dešimtasis „Jäger Vibrations“ vakarėlis ilgam įstrigs Lietuvos klubinėtojų mintyse – po ilgų derybų čia savo pasirodymą sutiko surengti spalvingasis Damian Lazarus. Visada maištaujantis, visada muzikos madų priešaky, mistiškas ir nenuspėjamas, turintis daugybę veidų scenoje ir nulipus nuo jos – tai tik keli garsaus didžėjaus ir muzikanto apibūdinimai spaudoje. Kovo 7 d. jo lauks „Lofto“ scena.

Damian Lazarus, muzikos gurmanų ir gerbėjų visame pasaulyje išliaupsintas už lakią vaizduotę, vaikišką smalsumą, ypatingą humoro jausmą, tapo underground muzikos įžymybe, kuriam, rodos, sekėsi ir sekasi viskas, kur tik beda pirštu. Spalvinga Damian biografija prasidėjo gimtajame Londone. Pradėjęs karjerą kaip populiaraus žurnalo „Dazed & Confused“ muzikos žurnalistas, vėliau perėjo į įrašų leidyklą „City Rockers“. Čia padėjo prisivilioti ir įrašyti tuo metu muzikos pasaulį sujudinusius kūrinius Felix Da Housecat „Silver Screen Shower Scene“ ir Tiga & Zyntherius „Sunglasses at Night“.

Damian didysis didžėjavimo lūžis įvyko 2002 metais – po kvietimo groti „Sonar“ festivalyje Barselonoje. Sekėsi ir čia gerai – iki 2003 m. jis jau buvo pagrojęs karščiausiuose klubinėtojų taškuose pasaulyje. Žurnalas „DJ Magazine“ Lazarus pripažįsta kaip geriausius underground įrašus pasaulyje grojantį didžėjų.

Įkvėptas šių naujų patirčių ir galimybių, Lazarus netrukus įkūrė „Crosstown Rebels“. Įrašų kompanijos tikslu tapo ieškojimas – naujo, nestereotipinio, inovatyvaus garso ir požiūrio. Damian Lazarus čia visada buvo neprilygstamas – šio manifesto vedamas jis atrado ir pasaulyje išgarsino tokius vardus kaip Jamie Jones, Seth Troxler, Deniz Kurtel, „Art Department“.

Damian Lazarus sunku pagauti be veiklos – jei tai nebus su visa komanda organizuojamas turas „Rebel Rave“ po 5 žemynus ir 18 šalių, tai galbūt jis filmuos vieną iš savo dokumentinių filmukų, galbūt rengs ką nors panašaus į pasaulio pabaigai skirtą „Day Zero“ festivalį, o gal lankysis garsiajame „Burning Man“. Beje, šiame festivalyje greičiausiai jį sutiksite dar ne kartą. Damian prisipažino, kad pirmą kartą nuvykęs į „Burning Man“ pasijuto kaip namie, kaip vietoje, kur seniai turėjo atsidurti, kur gali įgyvendinti savo keisčiausias svajones.

Be viso to su į Los Andželą persikrausčiusiu britu pasėdėti galite klausydami specialios jo kurtos radijo laidos. Kas mėnesį Lazarus pristatyta „Lazpod“ (įrašinėta 2008-2013 m.) – tai galimybė artimiau susipažinti su keistuoliu Damian, paklausyti jo parinktų dainų ar eilėraščių, jo paties kūrybos ar interviu su draugais, kaip pavyzdžiui, Nicolas Jaar.

Kovo 7 d. Damian Lazarus lauksime „Jäger Vibrations“ scenoje kartu su St. Stereo, Recoco, „12 inčų po žeme“.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai