GEDIMINAS IR AINIS STORPIRŠČIAI

DURYS: 19:00
KONCERTO PRADŽIA: 20:30
STILIUS: dainuojamoji poezija
BILIETO KAINA: 15 LT. Bilietai parduodami tik renginio dieną nuo 19:00 klubo kasoje.

Vasario 6 d., 20:30 val. į savo dainų autorinį koncertą kvies du bardai, teatro ir kino aktoriai, giminaičiai, scenos bičiuliai ir partneriai - Gediminas Storpirštis ir Ainis Storpirštis. Prieš 15 metų juos buvo galima sutikti dainuojant įvairių spektaklių dainas, kurias dainavo Gediminas Storpirštis ir laibu balsu pritarė Ainis Storpirštis. Šiandien šie du vyrai grįžta su visiškai nauja programa, kurioje gausu abiejų kūrybos.

Gediminas Storpirštis - dažno tituluojamas bardų atgimimo tėvu. G. Storpirščio kūryboje bene labiausiai atsispindi šiuolaikinių Lietuvos poetų kūryba. Atlikėjas dainuoja Sigitą Gedą, Justiną Marcinkevičių, Aidą Marčėną, Juozą Erlicką, Antaną A. Jonyną, Donaldą Kajoką. Kadangi dainuojamosios poezijos žanro pavadinimas kalba pats už save, jungdamas dainą ir poeziją, atlikėjas ir poetas yra surišti į vieną nedalomą meninį kūrinį. Bardas tik dar labiau priartina poeziją prie klausytojo, savaip „atrakindamas“ kiekvieną eilėraštį.

G. Storpirštis prisipažįsta: „Dainuojamoji poezija yra sunkus žanras – juk vienas su instrumentu rankose dvi valandas veik nejudėdamas, tik dainuodamas, turi išlaikyti klausytojų dėmesį. Turi turėti savo požiūrį, savo tikėjimą – kad ir koks jis būtų, kuriantis ar griaunantis. Tačiau jei nenori dalintis, negali ir kurti“.

Atrodo, kad šis žanras jam kaip vadeliotojui vadelės – jas tik šiek tiek paleidus, pakistų gyvenimo, kūrybos ritmas. Kai kam gali pasirodyti, kad taip siekiama daugiau uždirbti, bet iš tiesų tai tikėjimas dainuojamosios poezijos idėja, vizija...

Ainis Storpirštis – kylanti ir besižiebianti Lietuvos teatro ir kino žvaigždė, šiuo metu sutinkama įvairiuose teatrų spektakliuose – „Išvarymas“, „Atėjau, pamačiau, negalėjau“ ir daugelyje kitų spektaklių, tačiau ne ką mažiau susijęs su muzika. Kelis metus grojo grupėse „Stipriai kitaip“, „Suicide DJ‘s“.

Koncerte skambės rinktinės, pačios geriausios dainos. Taigi visus, kurie išssilgę prasmingų žodžių ir gražios tikros muzikos, Tamsta kviečia pasinerti į dainuojamosios poezijos pasaulį ir pasiklausyti pačios gražiausios muzikos ir tekstų.

STALIUKŲ REZERVAVIMAS:

Telefonais: (8-5) 2124498, + 370 611 56496, + 370 698 36121 arba el. paštu [email protected]. Rezervacija nemokama, laikoma iki 20:00.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai