Kalėdos su Klaipėdos džiazo orkestru

Tarp Kalėdų ir Naujųjų – nieko nauja nei laikraščiuose, nei scenoje? Štai ir ne: gruodžio 27 d., penktadienį, 21 val. džiazo Kalėdas Klaipėdos bare „Kaštonas“ (Danės g. 6-1) rengia šiemet kūrybinę veiklą pradėjęs ir debiutinę muzikinę programą parengęs Klaipėdos džiazo orkestras.

Dviejų dalių koncerte skambės orkestro atliekami džiazo standartai, improvizacijos bei pasirodymai su džiazo vokalistėmis Raimonda Vaičiūte, Edita Bodrovaite, uostamiesčio muzikos bendruomenei prijaučiančiais vokalistais Ilja Gun, Konstantinu Baskajevu, aktyviu muzikos propaguotoju, pedagogu Linu Švirinu bei jo vadovaujamos studijos „Grock“ auklėtiniais. Šį rudenį į orkestrą susibūrę per 20 jaunų Klaipėdos džiazo muzikantų neketina apsiriboti vienkartiniu renginiu ir puoselėja įvairius tęstinės veiklos sumanymus. Jų pagrindinis tikslas – telkti muzikantus bei klausytojus nuolatiniam bendravimui.

Trečiuosius metus Klaipėdoje gyvuojantis Memelio džiazo klubas, šiemet prezidentu išsirinkęs saksofonininką Kęstutį Sovą, atnaujinęs narių gretas ir užmezgęs partnerystę su bene muzikaliausia naktinės Klaipėdos vieta – baru „Kaštonas“, nepamiršo įkūrėjų pasiūlytų tradicijų. Vieną iš jų – kalėdiniai džiazo koncertai. Bet jauni muzikantai norėtų su publika susitikti ne tik per žiemos šventes.

Anot K. Sovos, Klaipėdos bigbendo idėja vis sklando ore, tačiau niekaip neranda tinkamų būdų materializuotis. Galiausiai jauni džiazo profesionalai bei uostamiestyje muziką studijuojantys jų bičiuliai pamanė, kad paprasčiausia būtų tiesiog susiburti ir groti bei kviestis džiazui atvirus miestiečius jungtis.

Klaipėdos džiazo orkestras neturi jokių finansavimo šaltinių ir gyvuoja iš bendraminčių entuziazmo. Kiek ilgai užteks parako? Muzikantų teigimu, tik praktinė patirtis parodys, kokių užslėptų kūrybos ir bendradarbiavimo išteklių turi uostamiesčio bendruomenė.

Visuomeninė organizacija Memelio džiazo klubas yra atvira visiems norintiesiems dalyvauti jos veikloje, ieškantiems bendraminčių, trokštantiems pažinti ir populiarinti džiazą. Išsamesnė informacija apie klubą, narystę jame, jau globojamus muzikus bei jų kolektyvus ir kitką – interneto svetainėje www.klaipedajazz.lt.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai