Dariaus Žvirblio ir grupės „Atika“ koncertinis turas

Praėjusią savaitę prasidėjęs grupės „Atika“ lyderio Dariaus Žvirblio ir jo naujos grupės koncertinis turas bus vienas ambicingiausių per visą penkiolika metų koncertuojančio muzikanto karjerą: per mažiau nei du mėnesius įvyks trisdešimt koncertų visoje Lietuvoje. Koncertų metu grupės „Atika“ mylėtojai galės vieną paskutinių kartų gyvai išgirsti žinomiausius kūrinius – kitąmet Darius Žvirblis pradės naują muzikinį projektą.

„Mes neatsisveikiname su savo klausytojais – šis turas yra tarsi buvusio muzikinio periodo pabaiga ir naujo pradžia. Kitąmet pradėsime naują etapą naujomis dainomis, todėl šie koncertai gali būti paskutinė galimybė gerbėjams gyvai išgirsti mėgstamas „Atikos“ dainas“,  – sako Darius Žvirblis.

Scenoje koncertų metu su Dariumi Žvirbliu pasirodys buvęs bendražygis ir „ATIKOS“ gerbėjams puikiai pažįstamas Michailas Denisenko (perkusiniai instrumentai), taip pat talkins ir nauji, o kai kam ir ne kartą matyti veidai – Kostas Radlinskas (bosine gitara grojęs grupėje „Airija“) bei Saulius Kuzma (muzikantas-instrumentalistas, šiuo metu muzikuojantis dar ir su „Sadūnais“). Grupės garsu rūpinsis profesionalus garso režisierius Andrius Čaplikas, dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „Arbata“ ir „Liūdni slibinai“.

„Koncertinio turo metu pristatysime rinktinį „ATIKOS“ albumą „Dešimt metų vienatvės“. Jame – gerai žinomos, bet dar oficialiuose įrašuose nepublikuotos dainos bei kelių kūrinių negirdėtos versijos iš grupės archyvo“, – pasakoja D. Žvirblis.

Pasak D. Žvirblio, „Dešimt Metų Vienatvės“ – tai 2003 – 2013 metų kūrybinį laikotarpį atspindintis, dešimties dainų albumas, lyg istorinis grupės dokumentas.

Grupė apsilankys Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Utenoje, Ukmergėje, Tauragėje, Jonavoje, Telšiuose, Plungėje, Molėtuose, Elektrėnuose, Kaišiadoryse, Kėdainiuose, Biržuose, Anykščiuose, Kretingoje, Gargžduose, Skuode, Rietave bei Šilalėje.
Artimiausi turo koncertai – lapkričio 15 d. Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, lapkričio 16 d. Elektrėnų kultūros centre ir Vilniuje „Route 66“, lapkričio 17 d., Kaišiadorių kultūros ir meno centre.



Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai