Rugsėjo 27 dienos vakarą, „PuntoJazz  palėpėje“ Kaune į muzikinį interaktyvųjį kviečia jauna, tačiau jau susirinkusi savą gerbėjų ratą, teatrinė-muzikinė grupė „Už Ačiū“.

Grupė ,,Už Ačiū" - tai mįslinga, įtartinai už labdaringo pavadinimo pasislėpusi dviejų būsimų aktorių, vieno būsimo režisieriaus ir dviejų muzikantų grupė. Penki Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos studentai kaip grupė savo veiklą pradėjo 2013 metų vasario mėnesį. „Už Ačiū“ sudaro būsimas režisierius bei grupės lyderis Žilvinas Vingelis (vokalas, gitara pianinas), būsimi aktoriai Gytis Laskovas ir Aurimas Bačinskas, būgnininkė Mantė Gužėnaitė bei bosistas Simonas Remeika.

„Pavadinimas tai mūsų bokiotas prieš muzikos industriją, populiarius išsireiškimus ir nepagrįstas baimes, kad pavadinimas gali sugriauti kolektyvo sėkmę. Antra, bet koks artistas renkasi šį kelią ne dėl honoraro, kurio vargu ar gali užtekti pragyventi, o dėl tų kelių minučių spektaklio pabaigoje, kai aidint žiūrovų plojimams turi teisę nusilenkti. Visi čia esame dėl padėkos, dėl atsako ar, kitaip tariant, „už ačiū“, - grupės pavadinimą aiškina jos vadovas Žilvinas Vingelis.

Grupė savo pasirodymus įvardija kaip precedento Lietuvoje neturintį muzikinį/teatrinį eksperimentą, kurio metu tiek žmonės ant scenos, tiek žmonės prieš sceną nebeturi jokių atskirties linijų ar ,,ketvirtų sienų" ir kartu kuria viso vakaro atmosferą.

Jaunų artistų grupė jau aplankiusi didžiausius Lietuvos miestus šį kartą nusitaikė į Kauno žiūrovą. Paskutinį rugsėjo penktadienį savo pasirodymu „Už Ačiū“ džiugins tvirtai į jaukiausių miesto erdvių gretas žengiančios „PuntoJazz  palėpės“ lankytojus. Renginio pradžia 21 val.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai