Hiphopo dueto „Dee & Kamy” koncertas

Prieš kelis mėnesius duris atvėrę nakvynės namai „Jamaika“ tampa atvirų žmonių ir kultūrinių renginių vieta. Praėjusią savaitę „Jamaikos“ gyventojai ir svečiai mėgavęsi dviejų džiazo grupių iš Norvegijos ir Danijos koncertais, šį ketvirtadienį – rugsėjo 5d., 20val., galės išgirsti senosios „Hip – Hop“ mokyklos dueto „Dee & Kamy” kūrybą.

„Dee & Kamy“ - duetas buvo suformuotas 2007-ųjų žiemą. Lietuviškąją hiphopo grupę sudaro du vyrukai: Dee – muzikinis vedlys bei prodiuseris ir Kamy – kolektyvo balsas bei tekstų autorius. Galbūt kiek sudėtinga jų grojamą muzikinį stilių įsprausti į vientisus rėmus, tačiau tai klasikinis repas persmelktas fanko, soulo bei džiazo sąskambiais.

Panašią muzikinę liniją išlaiko tik grupės iš Užatlanto, kurios ir padarė didžiausią įtaką šiam lietuviškajam kolektyvui, tai „Marley Marl“, „Gang Starr“, „Main Source“, „Eric B & Rakim“, „Pete Rock & CL Smooth“, „Big Daddy Kane“ bei daugelis kitų.

2010 metų “Pravda” apdovanojimuose „Dee & Kamy“ laimėjo “Geriausio metų video klipo” bei “Geriausios metų muzikinės grupės” titulus, o 2011 metų alternatyviuose “T.Ė.T.Ė” apdovanojimuose skynė “Hip-Hop” nominacijos laurus.

Apart studijinės veiklos profesionalumo, grupė taip pat garsėja savo gyvais pasirodymais. Būdami ant scenos atlikėjai atiduoda visas jėgas ir energiją taip nepalikdami abejingų net tų, kurie nesidomi repo muzika.

Po koncerto savo muzikinės kolekcijos plokšteles suks visuomenininkai - repo ledi Milda Metlovaitė ir „Skęstutis Disco Cox“.

„Dee & Kamy“ koncertas įvyks 2013m. rugsėjo 5 dieną, 20 valandą nakvynės namuose „Jamaika“, adresu - Visų Šventųjų g. 9, Vilniuje.

Renginys – nemokamas!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai