Visą savaitgalį sostinės gatvėse skambėsiantis festivalis „Vilnius Music Week“ sutemus persikels į atsinaujinusią „Studio 9“ erdvę. Festivalio konferencijos metu perskaitęs pranešimą „Last Night a DJ Saved My Life“, penktadienio naktį šokėjus į ekskursiją po įspūdingą savo įrašų kolekcija pakvies britas Bill Brewster.  

Bill Brewster be jokios pompastikos vadinamas svarbiausiu šių dienų šokių muzikos istoriku. 1999 m. jis kartu su kolega Frank Broughton išleido knygą „Last Night a DJ Saved My Life“, kuri netrukus tapo bestseleriu bei tikra klubinės kultūros biblija. Netrukus jos autoriai publikavo interneto puslapį „Djhistory.com“ – šis iki dabar vertinamas kaip virtuali akademija tiek pradedantiems, tiek pažengusiems didžėjams. Jo forumuose vykstančiose diskusijose iki šiol mielai dalyvauja tokie žinomi naktinio gyvenimo veikėjai kaip François Kevorkian, Greg Wilson, David Mancuso, Prins Thomas, Todd Terje ir kiti.
Pirmąkart į Lietuvą atvykstantis britas yra ne tik pripažintas klubinio gyvenimo metraštininkas, bet ir subtiliu skoniu išsiskiriantis didžėjus. Gyvendamas Niujorke kartu su žinomu kolega Danny Tenaglia jis pradėjo renginių seriją „Low Life“, kuri iki šiol sėkmingai gastroliuoja po visą pasaulį. Gegužės mėnesį britas įrašė proginę kultinės kompiliacijos „Late Night Tales“ dalį „After Dark“ ir taip papildė Jamiroquai, „Röyksopp“, „Groove Armada“ ir kitų savo vėlaus vakaro selekcija anksčiau pasidalinių garsių muzikantų kompaniją.
Penktadienio naktį prie grotuvų kartu su Bill Brewster stos „Disco Mafia Social Club“ įkūrėjas Zhill ir asmeninį projektą „Preliudai“ šiam rudeniui ruošiantis St. Stereo.
„Vilnius Music Week“ dūzgės „Studio 9“ tęsis ir šeštadienį. Gyvą ir tradiciškai gilią bei prasmingą programą pristatys elektroninės muzikos kūrėjas Zulusas, jam pritars didžėjai Samuel Tange ir Valdemar. Be to, šeštadienio garso takelį tiesiogiai transliuos internetinė radijo stotis „Radio.audiomastering.lt“, tad išgirsti muzikines Vilniaus nakties nuotaikas galės visame pasaulyje išsibarstę tautiečiai.

Daugiau:

Bill Brewster pristato „Late Night Tales“ kompiliaciją

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai