Vokietijos pučiamųjų orkestro labdaros koncertas

Išskirtinis Vokietijos pučiamųjų orkestro pasirodymas Vilniaus rotušėje

Kovo 30 d., 17 val., Vilniaus rotušėje nugriaudės išskirtinis renginys – Vokietijos pučiamųjų orkestro (BPRN) koncertas. 79 atlikėjų programoje – žinomų filmų garso takelių aranžuotės, tarp jų ir Džeimsas Bondas 007”, moderni simfoninė muzika. Šiuolaikiški pučiamiesiems instrumentams skirti simfoniniai kūriniai įtiks net išrankiausiam klausytojui – darniam muzikiniam garsui ir vaizdui scenoje sukurti pasitelkiami ne tik instrumentai, bet ir atlikėjų kūnai bei balsai.

2007 m. susikūręs orkestras savo išskirtine muzika ir emocijų raiška jau pavergė dešimtis tūkstančių klausytojų. Kaip sako dirigentas Tobiasas Nesselis, jų tikslas ne tik preciziškai atlikti pučiamiesiems instrumentams skirtus simfoninius šedevrus, bet ir perteikti energiją ir emocijas klausytojams. „Norime, kad klausytojus sužavėtų mūsų pasirodymas, kad kiekvieno koncerto metu taptume viena šeima, besidalinanti bendru jausmu – meile muzikai“, – apibendrina T. Nesselis.

Bläserphilharmonie Rhein-Neckar savo koncertinius turus rengia ne tik Europoje, bet ir Azijos šalyse. Kiekvieno koncerto metu uždirbtos lėšos skiriamos vargingai gyvenantiems jauniesiems muzikantams, kurie be šios paramos negalėtų toliau mokytis muzikos meno.

Koncertas Lietuvoje, Vilniaus rotušėje, kovo 30 d., 17 val., ypatingas – už jį gauti pinigai bus paaukoti SOS vaikų kaimams. Apsilankę koncerte ne tik pajusite simfoninės muzikos jėgą, bet ir paremsite vaikus, augančius vaikų globos namuose.

Koncerto programa:

- Godzilla Eats Las Vegas

- James Bond 007

- African Symphony

- Elegie for Sinfonic Wind Band ir kt. kūrinių aranžuotės.

Apie BPRN pučiamųjų orkestrą: įkurtas 2007 m. Vokietijoje. 65 atlikėjų kolektyvas nuolat rengia koncertinius turus Europoje ir Azijoje. Dirigentai – Tobiasas Nesselis ir Bernhardas Vanecekas. Šiemet kolektyvas koncertuos prestižiniame „Deutsches Turnfest“ koncerte Manheimo (Vokietija) koncertų salėje. Kiekvieno koncertinio turo metu uždirbtos lėšos skiriamos jauniesiems muzikantams, kurie be šios paramos negalėtų toliau tęsti muzikos studijų.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai