„Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ filmo pristatymas

Vasario 16-ąją dieną trumpametražio filmo “The Queen of England Stole my Parents” komanda sieks įrodyti, jog finansavimo paieška gali vykti ir klausant geros muzikos. Sostinės klube “Studio 9” rengiamo vakarėlio metu bus pažymėtas filmo projekto pasirodymas paramos platformoje Kickstarter.|

Savaitės pradžioje didžiausioje tarptautinėje kūrybinių projektų paramos patformoje Kickstarter pasirodė ir naujas lietuviško kino kūrėjų projektas - trumpametražis filmas “The Queen of England Stole my Parents”. Filmo prodiuserių teigimu, lietuviško kino projektai panašaus pobūdžio platformose vis dar pristatomi ypač retai, tad planuojamas renginys taps puikia proga lietuviško kino mėgėjus supažindinti su galbūt dar neatrastomis kino palaikymo galimybėmis.

Nors emigracijos tema plačai viešai aptariama, tačau ji turi ir rečiau apkalbamą, bet ne mažiau skaudžią pusę - į užsienį išvykusių uždarbiauti lietuvių namuose paliktus vaikus. Šią problemą filme nagrinėsiantis režisierius Ernestas Jankauskas džiaugiasi ir simboline tampančia renginio data. Režisierius tikisi, jog Lietuvos valstybės atkūrimo dieną vyksiantis renginys išjudins neformalias diskusijas šia aktualia, tačau dažnai nutylima tema.

Pusė už bilietus surinktų lėšų bus skiriama filmo gamybai, o kiekvienas, atėjęs į renginį, ne tik parems nepriklausomą Lietuvos kiną, tačiau ir turės galimybę pasiklausyti puikios projektą palaikančių atlikėjų muzikos. Susirinkusiems gyvą pasirodymą surengs UMIKO (little bird), o savo muzikinėmis kolekcijomis dalinsis RYKLYS, ZHILL, FAST EDIE ir TRANAS.

“The Queen of England Stole my Parents” - pasakojimas apie šių dienų Pepę Ilgakojinę - vienišą mergaitę Mildą, kiemo draugų pravardžiuojamą našlaite. Jos jau kelis metus išvykę tėvai vis negrįžta iš Londono, o mergaite rūpinasi nemylinti teta. Vieną dieną Milda susipažįsta su moterimi, sugebanča ją įtikina, jog tėvai yra pagrobti Anglijos karalienės ir privalo būti išgelbėti. Mergaitė leidžiasi į išbandymų kupiną kelionę, kur jos laukia didžiausias iššūkis – susipažinimas su savimi...

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai