Mados šou "APKALBOS 2012"

Organizatorių pagrindinis tikslas – surengti Kauno miesto gyventojams ir svečiams puikų mados renginį, populiarinti mados, kaip meno formos, kultūrą, pristatyti jaunų menininkų kūrybą, atrasti naujus mados srities talentus, paskatinti juos platesnei veiklai, populiarinti originaliąją vienetinių kūrinių madą Lietuvoje, ugdyti stilingą visuomenę. Renginiu siekiama populiarinti mados kultūrą, keisti nusistovėjusį visuomenės požiūrį į madą, kaip į masinį reiškinį, skatinti jaunus, gabius ir talentingus dizainerius kurti, atsiskleisti, padėti jiems surasti tolesnės veiklos nišas, padovanoti mados renginiais nelepinamam Kaunui neeilinį vakarą, pagardintą naujausiomis mados idėjomis bei pasiklausyti Lino Adomaičio, koncertuojančio su Akmėja ir Monika Linkyte.

Tradicija: Mados šou „Apkalbos“ turi didžiulę reikšmę ir įtaką jaunam menininkui. Šis, keturioliktus metus organizuojamas renginys, padėjo žengti pirmuosius žingsnius pripažinimo ir populiarumo link ne vienam dabar jau garsiam ir žinomam Lietuvos dizaineriui. Jame pirmąsias savo kolekcijas pristatė Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Lina Kriaučeliūnaitė, Laura Dailidėnienė, Vėjūnė Sudarytė, Remigijus Uzdras, Kristina Kruopenytė, Jurgita Stakauskaitė, Kęstutis Lekeckas, dizainerių duetas „KristiAnderss“ ir kt. Tikimės, jog šiemet renginys „Apkalbos 2012“ padės sužibėti ne mažiau ryškiems talentams.

Dalyviai
Iš studentiško renginio į įspūdingą mados šou išaugusi šventė „Apkalbos“ kauniečiams ir miesto svečiams kasmet suteikia galimybę pamatyti apie dvidešimt jaunųjų kūrėjų kolekcijų. Būsimieji dizaineriai, studijuojantys ne tik Lietuvos aukštosiose mokyklose, tačiau ir kitų šalių – Suomijos, Estijos, Ukrainos, Baltarusijos – žiūrovų teismui pateikia įvairias kolekcijas, kuriose galime išvysti avangardo pakvailiojimus, prabangos dvelksmą, istorinių kostiumų užuominas ar netgi seksualumo elementų.

Organizatoriai
Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete (buvusiame Kauno St. Žuko taikomosios dailės technikume) pagal Aprangos dizaino studijų programą ruošiami aprangos dizaineriai, kurie įgyja profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Dalis baigusiųjų – garsūs ir žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje: Juozas Statkevičius, Sandra Straukaitė, Vida Simanavičiūtė, Egidijus Sidaras, Kristina Kruopenytė, ir kt. 2009 metais Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete duris atvėrė vardinė dizainerio J. Statkevičiaus auditorija.

Muzikinė programa
Renginio svečiai turės galimybę pasiklausyti Lino Adomaičio, pastaruoju metu koncertuojančio su dviem puikiomis dainininkėmis, – Akmėja ir Monika Linkyte. „Mūsų programoje yra keli nuoširdūs duetai, daug laiko patikrintų hitų, tokių kaip „Ar tu ją matei?“, „Pasaulis gražus“, „Tavo spalvos", taip pat koncertus praturtiname ir šviežiausiais mano gabalais iš naujojo albumo „Floating to You“. Pastaruosius pusę metų dariau tyrimą, kurie gabalai „velka“, o kurie „stumia“. Taigi programoje bus kruopščiai panaudotas „filtras“ ir žiūrovai girdės tik kūrinius, kurie daro didžiausią įtaką ausims, širdims ir protams. Bus linksma. Bus gerai!“ – patikina dainininkas L. Adomaitis.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai