„Palėpės muzikos“ gimtadienis ir SKYLĖS koncertas

Būtent pavasarį, priešingai nei gamtoje, daugelis kultūros ir meno atstovų „skaičiuoja viščiukus“: per sezoną sukurtus darbus, užaugintus projektus, įsimintinausias akimirkas. Teikiami apdovanojimai įsimintiausiems menininkams, įvertinami geriausi kūriniai, o tada jau kaupiamos jėgos ir idėjos naujiems iššūkiams bei projektams, džiuginsiantiems žiūrovus rudenį.

Panašų etapą šiuo metu gyvena ir „Palėpės muzika“, jau penkerius metus kiekvieną sezoną rengianti gyvos muzikos koncertus kauniečiams ir nenustojanti džiuginti naujais atradimais.

Apie „Palėpės muzikos“ dabartį, ateitį ir įdomius vingius bei posūkius kuriant naujus projektus kalbiname „AgnusOK“ asociacijos prezidentę ir „Palėpės muzikos“ sumanytoją – Pauliną Nešukaitytę.

Kokiomis nuotaikomis pavasarį pasitinka “Palėpės muzika”?

Pačiomis gyviausiausiomis, gaiviausiomis ir saulėčiausiomis, kaip ir kiekvieną pavasarį – su šviežiomis idėjomis ir mintimis.

Artėja “Palėpės muzikos” penktasis gimtadienis – mažasis jubiliejus. Tokios progos neapsieina be dovanų ir staigmenų. Kaip savo klausytoją nustebinsite Jūs?

Jei viską atskleisime – nebeliks staigmenos, vis dėlto užsiminsiu apie dvi didžiausias.

Iš tiesų mums tai labai didelė šventė. Bet kaip dažniausiai būna – “Turime dvi naujienas: gerą ir blogą. Nuo kurios pradėti?” Tokiais žodžiais ir mes pasitinkame pavasarį ir savo jubiliejinį gimtadienį. Geroji žinia, kad mums jau 5-eri metai ir visus šiuos metus džiaugėmės koncertuose sulaukdami daug gražių besišypsančių veidų. Didelis malonumas bus kartu su jais visais ir su grupe SKYLĖ paminėti gimtadienio datą. Įdomus sutapimas, kad gimtadienio koncertas vyks lygiai tokiu pačiu metu, turiu omenyje netgi savaitės dieną ir valandą, ir kartu su tais pačiais atlikėjais, su kuriais lygiai prieš 5 metus, balandžio 25 d., trečiadienį, 19 val. nuskambėjo pirmieji garsai “Palėpės muzikoje”.

Antroji žinia ta, jog su šiuo ypatingu koncertu “Palėpės muzika” atsisveikina ir praneša apie savo veiklos pabaigą. Vis dėlto nėra to blogo, kas neišeitų į gera - “Palėpės muziką” globojusi organizacija “Agnus OK” savo veiklą tęsia ir jau dabar darbuojamės prie didelio ir įdomaus projekto su Golden Parazyth. Jau vasarį tikimės pakviesti į premjerą ne viename Lietuvos mieste.

Na, o grįžtant prie gimtadienio koncerto staigmenų, tai jų bus ir daugiau. Švęsime kartu! Vaišinsimės kartu!

Tad, nepaisant „Palėpės muzikos“ atsisveikinimo, planuojate naują projektą, su kuriuo aplankysite didžiuosius Lietuvos miestus? Ar galima teigti, kad plečiate savo veiklą?

Taip, su naujuoju projektu, kuriam šiuo metu skiriame visą savo dėmesį, liekantį nuo pasiruošimo gimtadienio koncertui, planuojame gastroliuoti po didžiuosius Lietuvos, o galbūt ir Europos miestus. O atsisveikiname tik su projektu „Palėpės muzika“, kuris, manome, visiškai išpildė savo misiją atnešti į Kauną kokybiškos, akustinės muzikos renginių tradiciją. Jis buvo Kauno ir Kaunui. Dabar norisi aplankyti ir kitus miestus.

Kiek paaugote per penkis gyvavimo metus, kaip vertinate savo nuveiktus darbus?

Augome nuo 1, iki kartais net 5 koncertų per vieną mėnesį, augome kartu su savo klausytoju ratu – smagu buvo kiekviename renginyje matyti vis daugiau naujų veidų, papildančių nuolatinių klausytojų ratą. Aplankėm daugybę įvairiausių didesnių, mažesnių ir naujai atrastų Kauno erdvių, kiekvieną sezoną ieškodami dar ko nors netikėto. Paskutinįjį sezoną jau turėjome ir savo 30 toršerų scenoje, tapusių dar vienu mūsų koncertų išskirtinumu, kuriančiu tik „Palėpės muzikai“ būdingą atmosferą.

Savo nuveiktus darbus vertiname ir, kaip jau minėjau, manome, kad padarėme viską, ko susirinkome, ko dirbome, ko stengėmės – Kaune vyksta įvairūs kokybiškos muzikos vakarai įvairiose erdvėse, o publiką tokiems reginiams užaugusi, pagausėjusi, tad organizatoriams Kaune yra daug malonaus darbo. Taigi, ir be “Palėpės muzikos” kaunietis turėtų neliūdėti ir atrasti renginių sau. Juk susikūrėme tik dėl to, kad tuo metu Kaune tokių renginių iš viso nebuvo. Susikūrėm, kad jų atsirastų – atsirado – misiją įvykdėme.

Ar reiškia, jog jaučiatės nebereikalingi? Kodėl “Palėpės muzika” atsisveikina su savo klausytojais? Juk per 5 metus jau užauginote savo auditoriją, esate pažįstami daugeliui kauniečių.

Negali jaustis nereikalingas, kol esi su žmonėmis,tarp žmonių, kol į mus kreipiasi ne tik žiūrovai, bet ir muzikantai. Tiesiog viskas turi pradžią,pabaigą ir kitą pradžią. Reikia tik pajausti, kada ateina laikas „kitai pradžiai“.

Susikūrėte Kaune, kad užpildytumėte didelę tuščią nišą, dabar kuriate kažką naujo ir Lietuvai dar negirdėto. Esate lyg tie pirmieji geros žinios nešėjai, kurių pavyzdžiu gali sekti kiti.

Jei taip sakote – malonu. Gera nešti “kažką”, gera nešti “nauja”. Žmonės, prisidėję prie „Palėpės muzikos“ gyvavimo lieka po „Agnus OK“ stogu, pasirengę stebinti Lietuvą naujais projektais, apie kuriuos visus pirmiausia išgirsite „Agnus OK“.

Pabaigai priminsiu, kad į paskutinį, patį geriausią ir ilgiausiai brandintą 5 -erių metų „Palėpės muzikos“ jubiliejaus koncertą kviečiame visus balandžio 25d. 19 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre. Savo kerinčia muzika ir pasakiškais balsais vakarą nuspalvins Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius iš grupės Skylė bei pavasariškai nusiteikusi „Palėpės muzikos“ komanda!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai