Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2012

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas - tai pirmas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Šis susitikimas – tai mokslo, verslo, kultūros ir politikos festivalis lietuvių jaunimui, gyvenančiam Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo tikslas – sukurti globalų lietuvių jaunimo ir jam aktualių sričių ekspertų dialogą, galintį tapti pamatu tolimesniam bendradarbiavimui tarp skirtinguose pasaulio taškuose gyvenančių, kuriančių ir dirbančių lietuvių. 

Planuojantis pritraukti apie tris tūkstančius skirtingose pasaulio šalyse gyvenančio lietuvių jaunimo renginys vyks 2012 metų liepos 12-15 dienomis Prienų rajone, Visuomenės harmonizavimo parke. Susitikimo metu dalyviai bendraus tarpusavyje, gilinsis į jiems aktualias mokslo, verslo, politikos ir kultūros temas, kuriomis skaitys pranešimus ir dalyvaus diskusijose beveik pusantro šimto šių sričių ekspertų.

Kartu su žymiausiais pranešėjais diskusijose turės galimybę dalyvauti kiekvienas norintis ir turintis ką pasakyti bei tie, kurie norės tylomis išgirsti diskutuojančius kiekvienam svarbiomis temomis. Atvykę į Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą galės dalyvauti karjeros ir kontaktų mugėse bei tiesiogiai pabendrauti su atvyksiančiais žinomiausiais Lietuvos verslininkais, politikais, kultūros bei akademinio pasaulio atstovais.

Pasaulio lietuvių jaunimo festivalio metu  veiks menininkų pristatomos kūrybinės dirbtuvės, kuriose galės kurti visi. Poilsio zonoje vyks kino seansai, teatro pasirodymai, šokių pamokos bei akustiniai atlikėjų koncertai. Festivalyje taip pat veiks atskiros erdvės vaikams, kurioje mažieji galės sukurti savo knygą ir nupiešti svajones.
Išskirtinėje gamtos vietoje įkurtame Visuomenės harmonizavimo parke lankytojai galės mėgautis įvairiomis vasaros pramogos. Kiekvieną vakarą hipodromo didžiojoje scenoje gyvus koncertus surengs ryškiausi Lietuvos muzikos atlikėjai ir grupės.

RENGINĮ GLOBOJA LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTĖ DALIA GRYBAUSKAITĖ.
RENGINIO AMBASADORIAI:

Antanas Guoga
Ilja Laurs
Algirdas Kaušpėdas
Dalia Ibelhauptaitė
Juozas Statkevičius
Ray Bartkus
Jonas Valančiūnas

Festivalyje laukiame visų - nesvarbu, kur Jūs gyvenate ir ką veikiate. Nesvarbu, kiek Jums metų. Jei Jums dar ką nors reiškia žodis Lietuva ir Jūs norite smagiai ir turiningai praleisti laiką bei susirasti draugų visame pasaulyje - Jūs turite būti čia.

Papildoma informacija:
Prieš atvykstant į renginį būtina perskaityti jo taisykles www.pljs2012.lt
Už automobilio parkavimą renginio vietioje bus taikomas papildomas mokestis.
Į renginį galite patogiai atvykti specialiai skirtu viešuoju transportu.

Vaikai iki 10 m. įleidžiami nemokamai.

Daugiau apie renginį: www.pljs2012.lt .
Facebook: http://www.facebook.com/PLJS2012
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai