Grupės ŽAS koncertas

Susikūrė ŽAS, kai 1993 metais buvo įrašinėjamas muzikos kūrinių rinkinys „Geras“. Taip atsirado ir pirmasis jų kūrinys - „Debilas ir bažnyčioje debilas“. Grupės pavadinimas ŽAS šifruojamas - „Žertva ant smūgio“.

Aktyvesnę veiklą "Žas" pradėjo 1994 metais, įrašę savo legendinį kūrinį „Ne pieną gėręs ne nuo pieno ir mirsi“. Tuo metu jie apšildydavo Vingio parke vykstančius koncertus. Tik 1996 metais buvo išleistas debiutinis ŽAS albumas „Ū-Žas“, sukėlęs sumaištį Lietuvos muzikos scenoje, ir pavertęs ŽAS'us skandalingiausia Lietuvos grupe. Tais metais buvo nufilmuotas ir pirmasis jų klipas dainai „Ne pieną gėręs ne nuo pieno ir mirsi“, ŽAS'ai buvo labai populiarūs, visur juos lydėjo skandalai. Klausytojus pasiekė ir naujas kūrinys ŽAS'ai rimti, bet negerti negali“. 1997 metais ŽASAI išleido antrąjį savo studijinį darbą „Dozė“, jį palankiai įvertino ir muzikinio pasaulio atstovai. Jų populiarumas pradėjo dar labiau augti, nufilmuoti video klipai kūriniams „Sudrumskime ramybę“, „Man gerai“.

1997–aisiais jie buvo pasinėrę į techno muziką, tačiau albumo „Cechno“ išleidimas buvo ilgai atidėliojamas. Tų metų pabaigoje ŽAS koncertavo akcijoje „Gelbėkim vaikus“, įrašė bendrą kūrinį „Medinis skaitmeninis“ su Veronika Povilioniene. Gruodį pasirodė jų klipas „Norėjau skristi“.

Stilius: social rock
Bilieto kaina: 15 Lt

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai