Koncertas iš ciklo „OPEROS GRANDAI IR JAUNIEJI DAINININKAI“

2011 m. spalio 16 d., sekmadienį, 16 val. Užutrakio dvaro sodybos rūmuose
Koncertas iš ciklo „OPEROS GRANDAI IR JAUNIEJI DAINININKAI“

Atlikėjai:
VLADIMIRAS PRUDNIKOVAS (bosas)
SAULĖ ŠERYTĖ (mecosopranas)
RENATA DUBINSKAITĖ (mecosopranas)
NIJOLĖ RALYTĖ (fortepijonas)


Programa: gražiausi Renesanso, Baroko vokalinės muzikos kūriniai, populiarioji klasika bei smagieji duetai ir trio iš operų.
Kamerinės vokalinės muzikos iniciatyvų grupė „United Voices“ tęsia didžiulio susidomėjimo sulaukusį koncertų ciklą „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“. Tai – garsių Lietuvos dainininkų ir vokalo profesorių surengti aukščiausio lygio koncertai, kuriuose vokalinio meno grandai pristato mažiau žinomus, tačiau puikiai dainuojančius jų auklėtinius.
Šį sykį Užutrakio dvaro garbės svečias – vienas žymiausių Lietuvos bosų Vladimiras Prudnikovas. V. Prudnikovas – pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, dainavimo katedros vedėjas (nuo 1992), daugelio Lietuvos muzikinių renginių, vokalistų konkursų įkvėpėjas, organizatorius, žiuri narys. 1996 dainininkas buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu, 1997 – Lietuvos nacionaline premija. 2005-06 Vladimiras Prudnikovas buvo Lietuvos Respublikos kultūros ministras. 2008 Vladimiras Prudnikovas pelnė „Auksinio disko 2008“ laureato vardą ir tapo Metų operos švyturiu. Abu apdovanojimai žymiajam Lietuvos bosui skirti ne tik už sėkmingą sceninę veiklą, bet ir už itin įspūdingą pagrindinio caro Boriso vaidmens sukūrimą Modesto Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“. Profesorius parengė virš 30 operos partijų, kaip atlikėjas ir žiuri narys yra nuolat kviečiamas į Europos, JAV ir Japonijos teatrus ir koncertų sales, yra LRT konkurso „Triumfo arka“ mokyklos vadovas.
Kartu su profesoriumi V. Prudnikovu koncertuos jo klasės studentės Saulė Šerytė, šiuo metu studijuojanti doktorantūrą bei į pirmą kursą įstojusi Renata Dubinskaitė. Abi dainininkės neseniai atvyko iš stažuotės Prancūzijoje, yra įkūrusios Baroko duetą.
Visiems atlikėjams akompanuos nuolatinė prof. V. Prudnikovo scenos partnerė pianistė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė Nijolė Ralytė.

Nepraleiskite progos išgirsti legendinį Lietuvos bosą gyvai!


Koncerto partneris: Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.
________________________________________________________________________________
Bilietų kaina: 35 Lt. Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.
Nuolaidos: studentams, senjorams – 20 proc.; su „Daily Card“ kortele – 15 proc.
Kita informacija tel.: +370 612 31170
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai