Vienos vaidybinės scenos filmų festivalis - konkursas

Sako, kino industrija vasarą apmiršta, kino teatrai skaičiuoja nuostolius, o žiūrovai ilsisi, pavargę nuo veiklos, reginių ar vienas kito. Bet... yra tokių (šiek tiek apsėstų žmonių rūšis), kurie kuria filmus patys, tam aukodami savo laisvalaikį, lėšas, energiją. Jie susibūrę svetainėje kinomanai.lt, prisiskaitę kalnus literatūros apie kiną, gerai pramokę montažo ir galintys vienas kitam paskolinti brangiausią filmavimo bei apšvietimo techniką. Jiems niekas nesuka galvos dėl filmų temų, būsimos aktorės nesako „ne“, o kritika juos skatina tobulėti ir linksmina.

Liepos 22 d. Kinomanai.lt visus kino mylėtojus pakvies į 2011 m. Vienos vaidybinės scenos filmų festivalį-konkursą, kuriame bus parodyti 15-ka griežčiausią atranką praėjusių filmų ir įvyks festivalio apdovanojimai.

Nepriklausoma kino kūrėjų sąjunga „Kinomanai.lt“, vienijanti ne tik mėgėjiško kino kūrėjus, šiais metais itin daug dėmesio skyrė kuriamų filmų meniniam lygiui stiprinti. Buvo organizuojami virtualūs seminarai, kuriuose visi norintys galėjo pagilinti savo žinias kino scenarijaus rašymo, režisūros, vaidybos bei filmavimo srityse. Seminaruose dalyvavo ir su kino kūrėjais diskutavo įvairių sričių specialistai: V. Gaigalas, S. Parulskis, I. Butkutė, E. Vėlyvis, M. Jampolskis...

Vienos vaidybinės scenos filmų festivalis unikalus reiškinys ne tik Lietuvoje. Festivalio filmai turi apsiriboti viena lokacija, turėti visas būtinas filmo dalis, būti originalūs ir trukti 3-10 min. Sukurti tokį filmą nėra lengva – reikia daug režisieriaus sumanumo ir aktorių talento, kad vienoje vietoje vykstantis veiksmas prikaustytų žiūrovo dėmesį, todėl atranką sugebėjo praeiti toli gražu ne visi kino kūrėjų darbai. Festivaliui buvo pateikta daugiau negu 30 trumpametražių filmų, iš kurių atrinkti 15 geriausių. Filmų temos pačios įvairiausios: gangsteriai, meilė, gyvenimo prasmė, seksas... Vienuose jų vyrauja komiškos situacijos, kituose nagrinėjamos rimtos gyvenimiškos temos. Jau ir profesionalai specialiai šiam festivaliui sukūrė filmą pagal Canta ir Trentinjan tragediją Vilniuje...

Pirmieji išvysti festivalio filmus turės galimybę vilniečiai liepos 22 d. 17 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Po filmų peržiūros bus apdovanoti konkurso nugalėtojai, kuriuos išrinks speciali kino kritikų, režisierių bei kitų kino specialistų komisija bei patys žiūrovai. Vėliau festivalio filmai keliaus į Kauną, Šiaulius, Klaipėdą, Panevėžį ir Druskininkus.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos Respublikos Kultūros rėmimo fondas.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai