Paroda BALDAI'2011

Parodoje BALDAI‘2011  bus pristatomi įvairios paskirties baldai,  įdomūs kūrybiniai projektai, atspindintys lietuviško dizaino potencialą ir galimybes bei akcentuojamos novatoriškos medžiagos ir technologijos.

Parodos akcentas turėtų tapti virtuvės baldai, o drauge ir gerą virtuvės atmosferą kuriantys daiktai, Iš viso bus įrengta net 20 įvairiausių virtuvės baldų ekspozicijų - nuo klasikinio iki paties moderniausio stiliaus, nuo tradicinių iki labai netikėtų pristatymų. Pavyzdžiui, bendrovės "Blulita" ekspozicijoje lauks ne tik netradicinės medžiagos, tačiau ir neįprasti džiazo virtuozo Olego Molokojedovo bei kitų muzikantų pasirodymai. Tuo tarp "Siguldos baldai" virtuvėje vyks gyva ispaniško ir japoniško maisto gaminimo demonstracija. Susipažinti su naujausiomis virtuvinių baldų gamybos galimybėmis ir tendecijomis, medžiagomis bei technologijomis bus galima „Faber klasika“, „Gera virtuvė“, „Riešva“, „Koryna“, „Kitaip“, „Sostinės baldai“, "KLER baldai", „Virginijos baldai“, „Furnitanas“, „Brasa“, „Blulita“ ir kt. ekspozicijose.

Šių metų naujiena – naujas žvilgsnis į „eko“:  ekologiškus ir ekonomiškus baldus. Mažiems būstams vėl tapus paklausiems ir madingiems, patrauklūs ir paklausūs tapo daugiafunkciniai, nedideli, subtilūs, bet išvaizdūs, natūralūs ir patogūs baldai. Šių baldų bus galima rasti ekspozicijose pažymėtomis „eko“:ekonomiški ir ekologiški baldai“ lipdukais.

Tradiciškai 3-oji salė skirta naujausioms baldų, interjero kolekcijoms, išskirtiniams prekiniams ženklams, dizaino idėjoms ir sprendimams. Čia bus pristatomi Europoje ir pasaulyje pripažintų gamintojų baldai, šviestuvai, interjero detalės, bus eksponuojama nemažai pačių naujausių pasaulinių baldų kolekcijų, atkeliausiančių čia tiesiai iš tarptautinių parodų. Daugelis jų sukurtos žinomų dizainerių.
3-iosios salės balkone įsikurs lankytojų pamėgtoji „Dizaino galerija“, kaip visuomet, provokuojanti, įdomi ir inovatyvi. Joje lankytojai galės susipažinti su Lietuvos dizainerių, kūrybinių studijų ir studentų kūrybiniais projektais. Šių metų galerija planuojama suskirstyti į tris temines zonas. Pirmoji zona numatyta aktyviai kuriantiems Lietuvos dizaineriams, kurie pristatys naujus dizaino projektus ir objektus. Antroji zona bus skirta Vilniaus dailės akademijos studentams, kurioje demonstruos savo koncepcinius projektus.

Trečioje zonoje bus įrengta medžiagų bibliotekos MATERIJOS.LT ekspozicija, kurioje bus siekiama atskleisti pačių įvairiausių medžiagų ir technologijų pritaikymo galimybes konkrečiuose dizaino objektuose arba interjero projektuose.  

Siekiant  atrasti ir išskirti geriausius vardus ir naujus baldų dizaino sprendimus bei skatinti gero dizaino panaudojimą baldų pramonėje, dizainerių ir pramonės bendradarbiavimą parodoje rengiamas tradicinis„Parodos "BALDAI Dizaino konkursas", kuriame bus išrinkti geriausi bei inovatyviausi baldų kūrėjai bei gamintojai.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti pirmąją parodos dieną - kovo 31-ąją. 
Tradicinėje „Dizaino galerijoje“ šiemet bus pristatyti nauji, lankytojams įdomūs kūrybiniai projektai, atspindintys lietuviško dizaino potencialą ir galimybes.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai