Taip, taip, pavasaris jau artėja, kaip ir jo atributas – festivalis „Mados infekcija“. Jau 11 kartą šis mados renginys Lietuvos publikai pristato geriausias šalies ir užsienio dizainerių kolekcijas.

O kas mėgsta skaičius: kovo 24, 25, 26 dienomis, 21 kolekcija, žinomi Lietuvos ir užsienio dizaineriai. Ir – sena gera ŠMC erdvė, kurios nepakeitė Nacionalinės dailės galerijos sienos.

Vieta. Išties, tai, kad „Mados infekcija“ kaip sesė paklydėlė po metų pertraukos vėl sugrįžta į Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) erdves – sveikintinas žingsnis, nes NDG erdvės šiam renginiui netiko – pernelyg daug sunkumų su labirintiniais podiumais, įėjimu. Tačiau nepabandęs - nesužinosi.

Dėmesys vyrams. Kaip spaudos konferencijos metu džiaugėsi festivalio organizatorės Sandra Straukaitė ir Renata Mikailionytė, šiais metais ypač džiugina dėmesys vyrams ir vyriškos kolekcijos, kurių bus net keturios, o jas pristatys dizaineriai Lucile Puton, Jeroen van Tuyl, Giedrius Paulauskas ir Vitalis Čepkauskas.

Kas dalyvaus dar. Be jų mados renginye pasirodys: Agnė Kuzmickaitė, Dovilė Gudačiauskaitė, Giedrius Šarkauskas, Eglė Žiemytė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Jurgita Januškevičiūtė – Žiugždienė, Laura Dailidėnienė, Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras, Sandra Straukaitė ir renginio naujokė Agnė Biskytė.

Svečiai iš užsienio. Pirmą kartą pamatysime Olandijos atstovą - Jeroeną van Tuyl, prancūzę Lucile Puton, kuri, kaip pabrėžė organizatoriai, yra dirbusi su legendiniu dizaineriu Alexander McQueen, o šiuo metu kuria Thierry Mugler mados namuose, ispanė Txell Miras ir anarchistė danė Bibi GHOST.

Šansas jauniems. Kaip ir kasmet, vyresnioji „sesė“ „Mados infekcija“ suteikia šansą ir jauniesiems dizaineriams bei organizuoja „Injekciją“, kurios nugalėtojai dalyvauja didžiajame renginyje. Tai - Grosser Heinrich duetas iš Vokietijos, estė Kristel Kuslapuu ir lietuvės – Londone gyvenanti Milda Čergelytė, Italijoje besimokanti Marija Popadničenko.

Papildomi renginiai. Kaip ir kasmet, festivalis tęsis ne tik tris dienas, o ir pasiūlys daugybę renginių prieš ir po. Vardijam:

kovo 3 dieną prekybos centre „Panorama“ žiūrovus pasitiks projektas "Manekenų instaliacija".

Kovo 9 dieną 16 val. į prekybos centrą „Panorama“ žiūrovus pakvies vieša modelių atranka „Infekcijos kastingas“. Lankytojai galės stebėti, kaip dizaineriai atsirenka modelius kolekcijoms demonstruoti, o kai kurie gal susigundys dalyvauti ir patys. Praėjusiais metais dalyvavo apie 1000 modelių, tad ne mažiau tikimasi sulaukti ir šiemet.

Kovo 19 d. 13 -17 val. prekybos centre „Panorama“ šurmuliuos „Grožio infekcija" - renginio lankytojai iš arti pamatys, kaip atrodo festivalio užkulisiai.

Balandžio 2 d. 12 val. apsilankiusieji prekybos centre „Panorama“ pateks į „Mados inventorizaciją“, kurioje iš arti bus galima apžiūrėti „Mados infekcijoje“ pristatytas Lietuvos dizainerių kolekcijas, betarpiškai pabendrauti su jų kūrėjais ir įsigyti patikusį rūbą ar aksesuarą.

2 kart per metus? Nemeluojam. Spaudos konferencijos metu festivalio organizatorės akcentavo, kad pirmą kartą „Mados infekcija“ vyks du kart per metus – t.y., ne tik kovo 24, 25, 26 dienomis, bet ir rudenį - lapkričio 11-12 dienomis Šiuolaikinio meno centre. Pasak organizatorių, tiesiog jaunų ir talentingų dizainerių Lietuvoje tiek daug, kad visi norintys į vieną „Mados infekciją“ nesutelpa. Žingsnis įdomus ir reikia tikėtis, kad mada Lietuvos žiūrovai nepersisotins.

Kaina: Bilietai – nuo 40 iki 100 litų, VIP bilietai pirmose eilėse – 200 litų.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai