„AtRasTi4 – audiovizualinė menų sintezė!“


„AtRasTi4 – audiovizualinė menų sintezė!“
 
Lapkričio 5 d., penktadienį, 17 val. Kauno menininkų namuose. Akademinė muzika, modernios improvizacijos, šokis, fotografija ir videoprojekcijos – visa tai tiesiog kiTAIP :).
 
„AtRasTi4“ – įvairius menininkus jungianti iniciatyva, jau ketvirtąjį kartą pristatanti renginį, kuriame ne tik žiūrovams pažįstami vardai, bet ir jaunieji skirtingų krypčių eksperimentatoriai, savomis idėjomis papildantys bei gaivinantys Kauno kultūrinę aplinką.
 
„AtRasTi4“ programoje dominuoja gyvai atliekama pačių autorių kurta muzika, modernaus šokio eksperimentai, videoprojekcijos. „AtRasTi“ projektai visuomet buvo skirstomi į pagrindines kryptis – muziką, videoprojekcijas, dizainą ar šiuolaikinį šokį, tačiau ketvirtasis renginys išsiskiria visų pirma tuo, kad išskirti dominuojančias meno sritis šiame projekte nėra paprasta – tiek muzika, tiek fotomenas ar šokis čia įgauna daugiaprasmias interpretavimo galimybes, susilieja į simbolių kupiną sintezę, kuria menininkai siekė parodyti – koks svarbus gali būti mus supantis kultūros pasaulis ir kokie svarbūs bet kuriai kultūrai esame mes patys.
 
Trijuose jau įgyvendintuose „AtRasTi“ projektuose klausėmės kompozitoriaus Karolio Buržinsko pasakų, muzikos novatoriaus Sauliaus Petreikio kūrinių, grupių „Slowattack“ ir  „Laisva struktūra“ kompozicijų, elektroninės „Confident“ kūrybos, Mindaugo Ancevičiaus bei Ąžuolo Paulausko projekto, Benitos Mulokaitės ir Raimondo Žukausko akustinių dainų bei daugelio kitų kūrėjų meninių rezultatų, stebėjome skirtingas videoprojekcijas, modernius šokius, netgi šešėlių teatrą.
 
„AtRasTi4“ programoje keletas naujų, specialiai Kauno menininkų namų projektui kurtų kompozicijų. Renginio pradžioje – projektas „m“ (modernus šokis, videoprojekcijos, fotografija) – Milda Steponavičiūtė (šokis), Goda Marija Norkutė (videoprojekcija, nuotraukos). Projekto autorės kūno masę lygina su miltų ir vandens mišiniu. Žmogaus kūnas – lankstus, įvairiapusiškas, drėgnas, sausas, kietas, minkštas, trapus, pažeidžiamas, turintis plutą… „Norime parodyti kūno ir miltų sintezę, tarsi žmogaus kaip asmenybės sprogimą, emocijų išsiveržimą, sužydėjimą...“, – teigia autorės.
 
„AtRasTi4“ metu žiūrovai galės išgirsti ir „Novels“ kompoziciją „Dialogs“ – Artūras Bulota (vokalas, elektrinė gitara, elektronika), Eugenija Baidakova (vokalas, fortepijonas). Hiperbolizuoti pasakojimai apie desperatiškas laimės paieškas ant bedugnės krašto. Tai debiutinis, pirmasis „Novels“ pasirodymas viešumoje. Mūsų muzika – tai išgrynintos fortepijono ir elektrinės gitaros kompozicijos, paskanintos švelnia elektronika. Ši muzika artimesnė filmo garso takeliui, nei radijo eteryje skambantiems garsams, tai 30 minučių pasakojimas apie meilę ir sumaištį“, – intriguoja projekto sumanytojai Artūras Bulota ir Eugenija Baidakova.
 
Vienu netikėčiausių „AtRasTi4“ akcentų taps Hans Otte „The Book Of Sounds“ gyvai – Gediminas Gelgotas (fortepijonas). Praėjus porai metų po vokiečių kompozitoriaus Hans Otte mirties, šiandien jo muzika daugeliui yra didžiulis atradimas, o didžiosios pasaulio leidybinės kompanijos konkuruoja dėl galimybės leisti kompozitoriaus darbus. Ilgą laiką šis žmogus buvo žinomas tik kaip garsus Vokietijos muzikinių radijo laidų vedėjas, europiečiams pristatęs minimalistinę JAV kompozitorių Glass, Reich, Reiley muziką. Paties Hans Otte muzika dažnai – radikalaus minimalizmo pavyzdys. Jo kūrinys „The Book of Sounds“ laikomas pačiu puikiausiu ir šiuo metu daugiausiai atliekamu. Lietuvoje Hans Otte's muzika jau yra skambėjusi du kartus – šių metų vasarą ją atliko kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas.
 
„AtRasTi4“ žiūrovams atskleis ir muzikinę maldą smuikams ir elektrinei gitarai „Oratio“ – kompozitorė Giedrė Pauliukevičiūtė-Dabulskienė, atlieka Kauno 1-osios muzikos mokyklos styginių ansamblis (vadovė Kristina Katavičiūtė-Kuzminovienė): Živilė Dumbraitė, Paulina Nalivaikaitė, Marija Janulevičiūtė, Žilvinas Vidmantas, Kristupas Biržietis, Raminta Aukštakalnytė, Jaunius Juškys, Žygimantas Kondratavičius (smuikai); Artūras Bulota (elektrinė gitara). „Oratio“ – pirma kartą skambės viešumoje. „Kuriu įvairią muziką, daugiausia kamerinėms intrumentų sudėtims.

Domiuosi kontempliacija, daugelis pastarųjų metų kūrinių, o taip pat ir „Oratio“, yra inspiruoti religinės tematikos“, – pasakoja kompozitorė Giedrė Pauliukevičiūtė-Dabulskienė. Kauno 1-osios muzikos mokyklos styginių ansamblis susikūrė 2008 m. Kolektyvas aktyviai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose ir respublikiniuose jaunimo konkursuose bei festivaliuose. 2008 m. VI-ame tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje-konkurse „Muzikos tiltai“ ansamblio nariai buvo įvertinti I-os vietos laureatų diplomais. 2010 m. VI-ojo respublikinio konkurso „Trakai-2010“ laureatai. Tais pačiais metais griežė Baltijos šalių vaikų ir jaunimo muzikos festivalyje „Gintarinė gaida“. Ansamblio repertuare – įvairaus stiliaus muzika, nuo Baroko iki šiuolaikinės.
 
Vakaro žiūrovai išvys ir specialiai šiam renginiui sukurtą vaizdo filmą „Words“ – Marija Misevičiūtė (tekstas), Akvilė Snarskienė (nuotraukos), Tadas Čapanauskas (kompiuterinė grafika, montažas). Filmo vaizdų autorius, įvairiomis medijų meno formomis besidomintis filosofijos studentas Tadas Čapanauskas akcentuoja: „Filme dominuoja minimalizmas, monochrominės spalvos. Vaizdo esmė – perteikti stabilumo, ramybės jausmą ir taip papildyti muzikos erdvę“.
 
Visus menų sintezės dalyvius vienija tas pats ir vienintelis TAIP – originalumui, kūrybiškam bendravimui ir meno, kaip bendravimo formos raiškai, tobulėjimui, gilinantis į kūrybos pasaulio alternatyvas.
 
„AtRasTi4“ – viskas, ką gali atrasti ir Tu!  ;) Laukiam Tavęs!
 
„AtRasTi4“ pagrindinis rėmėjas – spaustuvė „Sprendimų kalvė“. Projektą iš dalies finansuoja Kultūros rėmimo fondas.
 
Prisijunk prie „Tiketos” klubo ir sulauk neįtikėtinų pasiūlymų! Į šį renginį bilietus gali įsigyti patogiausiu būdu – „Tiketos” kasose arba e. bilietus internetu.

Dėl pardavimų grupėms susisiekite su „Tiketos“ tiesioginių pardavimų vadove Manta darbo dienomis nuo 8:00 val. iki 19:00 val. ([email protected] , +370 685 05480).
 
Renginio vieta: Kauno menininkų namai, V. Putvinskio g. 56, Kaunas.
Renginio data: 2010 lapkričio 5 diena, 17:00 val.
Renginio trukmė: 1 val. 30 min. 
Durys atidaromos: 16:30 val.
 
Bilietų kaina nuo:
 10 Lt (paslaugos mokestis KMN kasoje +0 Lt/bilietui, „Tiketos“ sistemoje +3 Lt/bilietui, +5 Lt rezervacijos mokestis, rezervuojant bilietus internetu ir atsiimant juos kasose). 
 
Nuolaidos (taikomos kasose): NE.
  
Vaikai įleidžiami nemokamai: NE.
Leidžiama fotografuoti, filmuoti: NE.
Renginio organizatorius Kauno menininkų namai.
Daugiau informacijos: tel. (8 37) 22 31 44[email protected], www.kmn.lt 
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai