Now Reading
Aguonpienis su mėlynėmis

Aguonpienis su mėlynėmis

Aguonpienis su mėlynėmis

Ventės Viteikaitės receptas ir nuotr.

Pagal tradicinį receptą aguonas reikia užplikyti verdančiu vandeniu ir kelias valandas palikti brinkti. Šis variantas žaliavalgiškas, t. y. drungnu vandeniu užpiltos sėklos brinko visą naktį. Sėkloms išbrinkus, jas reikia sumalti mėsmale arba galingu smulkintuvu (įmerkiamas smulkintuvas nepajėgia susmulkinti smulkių sėklų). Vanduo, kuriame mirko, irgi paliekamas. Labai skanu gerti vieną, tačiau galima paskaninti ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis. Šiuo atveju, prieskoniu tapo šaldytos mėlynės.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top