Ingredientai:
vanduo – 1,5 l,
svogūnas,
morkos – 2 vnt.,
pomidorai – 4 vnt.,
savose sultyse konservuoti pomidorai – maža skardinė,
česnakas – 3 skiltelės,
sviestas – 20 g,
druska arba vegeta pagal skonį,
grietinėlė,
džiovintas arba šviežias bazilikas – žiupsnelis,
parmezano sūris – žiupsnelis.
Kaip gaminti:
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas griežinėliais ir pakepinti ant sviesto kol suminkštės. Pakepintas daržoves pilkite į verdantį pasūdytą vandenį. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Kai daržovės bus išvirusios dėkite luptus šviežius ir konservuotus pomidorus, virkite apie 15 – 20 min. Pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką ir dar pavirkite 5 min. Visą masę pilkite į kombainą ir sumalkite iki vientisos masės. Patiekiant įpilkite grietinėlės, pabarstykite smulkintu baziliku ir tarkuotu parmezano sūriu.