Now Reading
Tiršta moliūgų sriuba su ėriena ir kiauliena

Tiršta moliūgų sriuba su ėriena ir kiauliena

Tiršta moliūgų sriuba su ėriena ir kiauliena

Ingredientai 4 porcijoms:

moliūgai – 800 g,
bulvės – 200 g,
pomidorai – 500 g,
porai – 150 g,
aliejus – 2 šaukštai,
česnakas – 2 skiltelės,
daržovių sultinys – 1/2 l,
šviežios petražolės – 1 ryšelis,
šviežūs čiobreliai,
ėriena – 150 g,
kiaušiniai – 1 vnt.,
pomidorų pasta – 2 šaukštai,
malti džiūvėsėliai – 1 šaukštas,
kiaulienos filė – 100 g,
druska, pipirai.

Kaip gaminti:

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir išimkite sėklas. Porą supjaustykite žiedais. Moliūgą ir bulves 3 minutes pakepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite smulkintas česnako skilteles, pomidorus ir porą. Supilkite sultinį. Uždenkite puodą ir viską virkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių. Susmulkinkite petražoles ir čiobrelius. Smulkiai sukapokite ėrieną ir sumaišykite ją su kiaušiniu, pomidorų pasta, džiūvėsėliais, čiobreliais, trupučiu druskos ir pipirų. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus. Kiaulienos filė supjaustykite gabaliukais. Mėsą sudėkite į sriubą ir pavirkite apie 10 minučių. Įdėkite druskos, pipirų ir petražolių.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top