Now Reading
Moliūgų sriuba su kaštonais

Moliūgų sriuba su kaštonais

Moliūgų sriuba su kaštonais

Ingredientai 4 porcijoms:

moliūgas – 1 kg,
svogūnas,
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
daržovių sultinys – 1 l,
virti kaštonai – 100 g,
klevų sirupas – 1 šaukštas,
pipirnės – ryšelis,
druska ir pipirai.

Kaip gaminti:

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Apkepinkite jį viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite sultinį, sudėkite moliūgą ir maždaug 15 minučių garinkite juos uždengtame puode. Susmulkinkite kaštonus ir apkepkite juos likusiame aliejuje. Supilkite klevų sirupą ir palaukite, kol jis susikaramelizuos. Sriubą suplakite plaktuvu, įdėkite druskos ir pipirų. Išpilstykite į dubenėlius, papuoškite kaštonais ir pipirnėmis.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top