Now Reading
Kiauliena su daržovėmis (kinietiškai)

Kiauliena su daržovėmis (kinietiškai)

Kiauliena su daržovėmis (kinietiškai)

Reikės:

400g morkų
200g svogunų
100g saliero
1 raudona paprika
200g mėsos
porą skiltelių česnako
3 v.š. aliejaus
8 v.š. chereso
100g šaldytų žirnelių
2 v.š. sojų padažo
pipirai pagal skonį
1 v.š. kario
1 a.š „xyasin” padažo
1 v.š. smulkintų petruškų

Kaip gaminti:

Mėsą supjaustom kuo mažesnėm ir plonesnėm juostelėm. Išpaudžiam porą skiltelių česnako, išmaišom ir pamarinuojam. Morkas supjaustom šridinėliais, svoguną – pusžiedžais, papriką – šiaudeliais. Saliero stiebus pjaustom griežinėliais. Pamarinuotą mėsą apvoliojame krakmole ir apkepam ant gerai įkaitinto aliejaus. Maišom intensyviai, kad gabaliukai atsiskirtų. Iškepusią mėsą ištraukiam ir dedam ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tada likusiam aliejuj pakepinam daržoves. Pirma dedam morkas, kai jos šiek tiek apkeps, tada dedam likusias daržoves. Nepamirštam, kad daržovės neturi sukepti, nes kitaičai jas valgo šiek tiek neiškeptas, dar traškančias. Tada į daržoves pilam cheresą, karį, sojos padažą, į padažą „xuasin”. Jei dar reikia, tai patroškinam daržoves tame padaže, tada prieš galą sudedam atgal mesą, viską išmaišom. Prieš tiekiant pabarstom smulkinom petražolėm.

See Also
Žaliai baltas desertas su baziliku (4 porcijos)

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top