Spagečiai su geldelėmis

Ingredientai:

200 g spagečių

1 ryšulėlis geldelių

1 saujelė plonai pjaustytų porų

1 šaukštas kapotų petražolių

3 skiltelės česnako

1 žiupsnis pipirų, druskos

100 ml balto sauso vyno

1 šlakelis alyvuogių aliejaus

1 šaukštas sviesto

70 ml grietinėlės


Gaminimas:

Spagečius dėti virti į verdantį vandenį su trupučiu alyvuogių aliejaus.Keptuvėje pakaitinti dar truputį alyvuogių aliejaus, sudėti kapotą česnaką ir sviestą.Sudėti gerai nuplautas ir atrūšiuotas geldeles, suberti petražoles, porus,druską, pipirus, užpilti vynu ir uždengus palikti virti porai minučių. Kai geldelės visiškai atsidaro ir išsitroškina, pilame ant jų grietinėlę ir gerai išmaišome. Į lėkštę dedame išvirusius makaronus, o ant jų – geldeles. Prie patiekalo puikiai tiks taurė balto sauso vyno.

PASTABA! Rūšiuodami geldeles išmeskite tas, kurios yra atsidariusios ir neužsiveria į jas pabeldus kietu daiktu.

Skanaus!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai