Now Reading
Prašmatnūs viengungio pietūs

Prašmatnūs viengungio pietūs

Prašmatnūs viengungio pietūs

Dviems porcijoms Jums reikės:

150 – 200 g makaronų (kriauklyčių, vamzdelių ar spagečių – kas Jums labiau prie širdies)
150 g karšto rūkymo mėsytės (krūtinėlės, kumpio ar file)
100 g sviesto
100 g grietinėlės
1 svogūno
1,5 a. š. džiovinto smulkinto mairūno
1 a. š. aliejaus
druskos
makaronų prieskonių

Gaminimo eiga:

Nulupkite, supjaustykite svogūną ir sudėkite į gilią keptuvę, prieš tai ištirpinę joje 80 g sviesto. Tuo pat metu užstatykite virti vandenį makaronams, žinoma, įbėrę į jį druskos ir įpylę šaukštelį aliejaus. Supjaustykite parūkytą mėsytę juostelėmis, tai neužima daug laiko ir atrodo gražiai, ir sudėkite ją į keptuvę, kurioje svogūnas jau gražiai apkepė ir įgavo gelsvą spalvą. Kai vanduo puode užverda, sudėkite į jį makaronus ir virkite 7 – 9 minutes. Tuo tarpu į keptuvę su mėsyte ir svogūnu supilkite grietinėlę, suberkite mairūną, sumažinkite ugnį ir uždenkite. Išvirus makaronams galite išjungti ir keptuvę. Makaronus nukoškite, į juos įdėkite likusius 20 g sviesto, įberkite makaronų prieskonių, išmaišykite (aš naudojau jau paruoštą prieskonių mišinuką, tačiau gali būti ir šiaip maltos kalendros, petražolės, krapai ar paprikos). Makaronus sudėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite padažą su mėsyte. Papuošimui galite uždėti šiek tiek žalumynų (keli lapeliai petražolės ar krapų šakelė dažniausiai padaro stulbinamą efektą – gražesnį patiekalą valgyti maloniau ir skaniau).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top