Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu

Ingredientai:

baklažanas (1 vnt.)

malta mėsa (500 g)

pomidorai (4 - 5 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

sūris

pipirai

aliejus

pienas (300 ml)

miltai (30 g)

sviestas (30 g)

druska

Gaminimas:

Baklažanus reikia supjaustyti kubeliais ir juos apibarstyti druska, taip apie 30 min. Po to supjaustytą baklažaną nuplauti po šaltu . Svogūną susmulkinti, nuo pomidorų nulupti žieveles ir juos sutrinti (geriausia blenderiu). Keptuvėje pakepinti svogūną, tuomet sudėti faršą, įdėti , pipirų (pagal kiekvieno skonį) ir pakepti apie 20 min. Kitoje keptuvėje pakepinti baklažanus, užberti šiek tiek pipirų, tuomet sudėti sutrintus pomidorus ir pakaitinti apie 7 min. Tuomet puode reikia ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir viską išmaisyti. Po to pilame pieną, dedame pipirų, jei reikia ir laukiame kol sutirštės. Galiausiai į kepimo indą arba kelias formeles idedame faršą, užpilame padažo ir ant viršaus sudedame baklažanus. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių apie 25-30 min. prieš kepimo pabaigą užbarstome tarkuoto sūrio. Skanaus!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai