Ingredientai:
malta mėsa (450 g.)
pomidorai (2 vnt.)
šviesios duonos riekelės (2 vnt.)
svogūnas (1 vnt.)
česnako skiltelė (1 vnt.)
kiaušinis (1 vnt.)
petražolės (2 šaukštai)
bazilikai (2 šaukštai)
grietinė (200 ml)
See Also
pienas (950 ml)
druska, pipirai
Gaminimas:
Pomidorus perpjaukite , išimkite sėklas ir sukapokite minkštimą. Duoną sutrinkite, mėsą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pomidorais, trintu , puse kiekio smulkintų prieskoninių žolelių ir kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir iš visų pusių aliejuje maždaug 12-15 min. Likusius prieskonius sumaišykite su grietine ir pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą supilkite ant maltinių ir pakaitinkite dar 5 minutes.