Now Reading
Vokiškas obuolių pyragas „gedeckte apfel kuchen”

Vokiškas obuolių pyragas „gedeckte apfel kuchen”

Vokiškas obuolių pyragas "gedeckte apfel kuchen"

Ingredientai:

Tešlai:

300 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
100 g cukraus
1 pakelis vanilino
1 kiaušinis
150 g sviesto arba margarino
1 valgomas šaukštas pieno

Įdarui:

1,5 kg obuolių
75 g cukraus
1 valgomas šaukštas vandens
1 pakelis grubiai kapotų migdolų
cinamono (pagal skonį)

Gaminimas:

Pasiruošiame įdarą:

See Also
Tefteliai kepti orkaitėje

Obuolius nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti didesniais gabaliukais. Iš obuolių, vandens, cukraus ir cinamono išvirti košę. Nepervirti, reikia, kad obuolių gabaliukai dar matytųsi. Į virimo pabaigą sudėti migdolus. Košę truputį atvėsinti.

Iš tešlai skirtų ingredientų pasiruošti kapotą tešlą.Trečdalį tešlos atsidėti į šoną, likusia tešla aplibdyti kepimo formą, dugną pabadyti šakute. Supilti įdarą. Iš likusios tešlos iškočioti „dangtį”, juo užkloti pyragą ir taip pat pabaksnoti šakute. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol gražiai paruduos. Atvesintą pyragą glima papuošti glazūra iš cukraus pudros ir karšto vandens.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top