Now Reading
Tiramisu sūrio pyragas

Tiramisu sūrio pyragas

Tiramisu sūrio pyragas

Ingredientai:

Cukrus: 2 šaukštai (smulkus)
Vanduo: 1 puodelis (verdančio)
Želatina: 2 šaukšteliai
Grietinė: 300 ml (riebios)
Cukraus pudra: 1/3 puodelio
Kreminis sūris: 150 g.
Kavos pupelės: 100 g. (dengtos šokoladu)
Malta kava: 1/4 puodelio
Marsala: 1/3 puodelio (itališkas spirituotas vynas)
Biskvitiniai piršteliai: 250 g.
Maskarponė: 250 g.

Kaip gaminti

Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v. š. Ataušinti. Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min. Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę. 22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Sukrėsti sūrio masę. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti. Tortą per naktį pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.

See Also
Makaronai su krevetėmis ir daržovėmis

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top