Now Reading
Riešutais ir sūriu įdaryti makaronai

Riešutais ir sūriu įdaryti makaronai

Riešutais ir sūriu įdaryti makaronai

Ingredientai:

makaronų vamzdeliai – 16
špinatai – 500 g
sviestas – 2 šaukštai
smulkinti svogūnai – 3
konjakas – 20 ml
grietinėlė – 3 šaukštai
rupiai smulkinti graikiniai riešutai – 3/4 puodelio
plakti kiaušiniai – 2
tarkuotas sūris – 2 šaukštai
druska
pipirai
tarkuoti muskatų riešutai

Kaip gaminti?

See Also
Paprasta rugštynių sriuba

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite. Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite. Svogūnus kepkite svieste, kol pagels, apliekite konjaku ir paskrudinkite. Supilkite čia grietinėlę, sudėkite špinatus ir viską dar 5 minutes troškinkite. Skrudinkite graikinius riešutus, berkite į špinatus, ten pat pilkite kiaušinius ir berkite sūrį. Viską išmaišykite, berkite muskatų riešutus, druskos, pipirų. Vienu šaukštu įdarykite kiekvieną makaronų vamzdelį ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą.
Padažui sviestą ir miltus nuolat maišydami kaitinkite, kol miltai pradės „garbanotis”. Supilkite pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant nestiprios ugnies. Pieną nukelkite nuo ugnies, supilkite trynius ir suberkite pusę sūrio, sūdykite, įberkite muskatų. Padažą supilkite ant makaronų, apšlakstykite juos lydytu sviestu ir apibarstykite likusiu sūriu. Pateikalą šaukite į 220 laipsnių C orkaitę ir 15 minučių kepkite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top