Now Reading
Pica „Salami”

Pica „Salami”

Pica "Salami"

Ingredientai:

dešra „Saliami”,
picos tešla – 300 g,
šviežūs nulupti pomidorai – 500 g (arba konservuoti nulupti pomidorai – 440 g),
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
susmulkinta svogūnas,
česnakas – 1 skiltelė,
pomidorų padažas – 3 šaukšteliai,
cukrus – 1/2 šaukštelio,
susmulkintas bazilikas – 3 šaukšteliai,
druska, pipirai.

Ingredientai papuošimui:

aliejus – 1-2 šaukštai,
sūris “Mozarella” – 130 g,
bazilikas.

Kaip gaminti:

Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. Tešlą apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą. Uždedama šiaudeliais supjaustyta “Saliami” dešra.

See Also
Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top