Ingredientai:
0,5 kg jautienos nugarinės,
2 svogūnai,
aliejaus.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai 20% grietinės,
keletas citrinos lašų,
druskos.
Kaip gaminti?
Mėsa supjaustoma 0,5 cm dydžio gabalėliais. Į ketaus puodą įpilamas aliejus, sudedami smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa svogūnai ir troškinama ant silpnos ugnies.
Padažui: sviestas išlydomas keptuvėje (ant silpnos ugnies), suberiami miltai, pamaišoma. Tada atsargiai, plona srovele pilamas karštas, beveik verdantis vanduo, visą laiką maišant. Pradžioje padažas bus tirštas, bet po to taps skystesnis. Kai tik jis taps jogurto konsistencijos, ugnis išjungiama, įdedama grietinė, pasūdoma, galima įlašinti keletą citrinos lašų. Padažas supilamas į paruoštą mėsą, viskas išmaišoma ir paliekama troškintis 5 minutėms.