Now Reading
Lengvas pyragas

Lengvas pyragas

Lengvas pyragas

Ingredientai:

Pienas – 1 stiklinė
Cukraus pudra – 10 šaukštų
Kiaušiniai – 3
Miltai – 4 šaukštai 
Margarinas – 4 šaukštai
Vanilinis cukrus – 1 pakelis
Taukai formai ištepti
Druska

Kaip gaminti?

Margariną išlydyti puode, suberti miltus, išmaišyti, nuolat maišant 2 min. šildyti ant mažos ugnies.
Po to nukelti nuo ugnies, praskiesti šaltu pienu, suberti vanilinį cukrų, užvirinti ir toliau virti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Suberti cukraus pudrą, maišant užvirinti, nukelti nuo ugnies. Kiaušinius sumušti, atskirti trynius nuo baltymų. Trynius įmesti į ataušintą vanilinę masę ir gerai išmaišyti. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai išmaišyti su vaniline mase. Išteptą taukais kepimo formą užpildyti mase iki pusės. Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 20 min.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top