Now Reading
Varškės pyragas

Varškės pyragas

Varškės pyragas

Ingredientai:

didelei ( 28 cm skersmens ) tortinei jums reikės :
Miltai – 250 g
Kepimo milteliai – 1/2 arb. š.
Cukrus – 300 g
Vanilinis cukrus – 2 pakeliai
Druska – 1 žiupsnelis
Kiaušiniai – 4
Sviestas – 150 g
Varškė – 750 g (liesa)
Citrinos sultys – 3 valg. š.
Krakmolas – 50 g krakmolo
Grietinėlė – 250 ml g

Kaip gaminti?

Ant lentos suberti 150 g miltų, kepimo miltelius. Į viduryje padarytą duobutę suberti 75 g cukraus, pakelį vanilinio cukraus, druską ir įmušti kiaušinį. Viską sumaišyti su dalimi miltų, o sudėjus 75 g gabaliukais pjaustyto sviesto su likusiais miltais greitai užminkyti tešlą.

Leisti tešlai ‘pailsėti’. Iš 2/3 tešlos iškloti tortinės dugną. Iš likusios tešlos iškočioti dešrelę ir ją prilipdyti prie tortinės sienelių. Suploti, kad išeitų 3 cm aukščio sienelė. Dugną subadyti šakute ir kepti iki 200-225C orkaitėje maždaug 10 minučių.

See Also
Desertas su sezamu

Varškę išmaišyti su 150 g cukraus, citrinos sultimis, krakmolo ir 3 kiaušinių tryniais. Sukrėsti išplaktus iki putų baltymus, plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti ant pyrago pagrindo ir išlyginti paviršių.

Iš likusių 100 g miltų, 75 g cukraus, antrojo pakelio vanilinio cukraus, 75 g sviesto greitai užminkyti tešlą ir sutrupinti ant varškės. Pyragą pašauti į 175C orkaitę ir kepti 70-80 minučių. Palikti ataušti išjungtoje atidarytomis durelėmis orkaitėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top