Jums reikės:
(4 porcijoms)
kalakutienos file – 700-800 g ,
ankštinis čili pipiras – 0,5 -1,
„su kūgeliu“ tarkuotas imbieras – 1 šaukštelis,
vidutinė svogūno galva – 1,
česnako skiltelės – 3-4 ,
grietinėlė – 100 ml,
šafrano prieskoniai – šaukštelis,
kario prieskoniai – 1 šaukštelis,
maltų juodiejių pipirai – 0,5 šaukštelis,
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
druska – pagal skonį.
Kaip gaminame:
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies.
Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus.
Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.