Now Reading
Veganiška musaka

Veganiška musaka

Veganiška musaka

3–4 porcijoms reikės:

• 400 g svogūnų
• 50 g graikinių riešutų
• maždaug 10 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
• 1 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
• po ½ arbatinio šaukštelio rozmarino, oregano, šalavijo ir čiobrelių
• 1 arbatinio šaukštelio šviežiai sumaltų baltųjų pipirų
• 1 arbatinio šaukštelio druskos
• ½ arbatinio šaukštelio cinamono
• 1 baklažano
• 2 cukinijų
• 500 g pomidorų
• 4 skiltelių česnako
• 500 g bulvių
• 40 g augalinio margarino
• 40 g kvietinių miltų
• 500 ml sojų pieno
• 3 šaukštų kukurūzų miltų
• druskos
• pipirų
• ½ arbatinio šaukštelio šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
• 1 šaukšto citrinų sulčių
• 2 šaukštų sojų miltų
• vandens

Kaip gaminti?

Susmulkinkite svogūnus ir stambiais gabaliukais sukapokite graikinius riešutus. Puode šiek tiek pakaitinkite du šaukštus aliejaus ir apkepkite prieskonius. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies kol šie suminkštės. Galiausiai sudėkite riešutus ir viską dar šiek tiek patroškinkite. Pagardinkite pipirais, druska ir cinamonu.

Baklažaną ir cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juos iš abiejų pusių apkepkite 7 šaukštuose aliejaus ir sudėkite į atskirą indą. Pomidorus nulupkite ir išimkite sėklas. Česnakus sukapokite labai smulkiais gabaliukais. Juos ir pomidorus apkepinkite viename šaukšte aliejaus ir tol troškinkite, kol daržovės virs vientisa mase.

Puode išlydykite margariną ir sumaišykite jį su miltais bei sojų pienu. Padažą išplakite iki vientisos masės ir 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Galiausiai į jį sudėkite kukurūzų miltus ir su trupučiu vandens išmaišytus sojų miltus. Įdėkite druskos, pipirų, muskato riešuto ir supilkite citrinų sultis.

See Also
Ypatingas šašlykas

Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltellėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180º temperatūros. Į riebalais pateptą kepimo indą sluoksniais sudėkite bulves, svogūnų ir prieskonių mišinį, cukinijas, pomidorų padažą ir baklažanus. Kiekvieną sluoksnį apliekite trupučiu baltojo padažo. Viską kepkite 45 minutes. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top