Search Results for: "zuvis"

Žuvis su pievagrybiais

Žuvis su pievagrybiais

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.

Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis

Jums reikės:

2 šaldytų žuvų filė
7 vidutinių bulvių
3 morkų
2 didelių svogūnų
4 šaukštų pomidorų padažo
Mėgstamų prieskonių, pipirų, druskos
Padažui:

4 šaukštų majonezo
4 šaukštų pomidorų padažo
2 šaukštų grietinėlės arba grietinės

Žuvis troškinta morkose

Žuvis troškinta morkose

Į indą atsparų karščiui dėkite sluoksnį stambiai tarkuotų morkų, ant jų dėkite smulkintų krapų, tada smulkintų svogūnų ir sluoksnį žuvies. Pabarstykite prieskoniais.

„Tobula žuvis“

„Tobula žuvis“

Žuvį ištrinkite prieskoniais ir palikite valandai. Prieš kepant išvoliokite žuvį krakmole. Padažui išspauskite citriną, įdėkite medaus ir susmulkintas česnako skilteles, išmaišykite. Užpilkite truputį karšto vandens, kad medus ištirptų. Kai žuvis iškeps, ant jos keptuvėje supilkite padažą ir dar kelias minutes pakepkite ant silpnos ugnies. Garnyrui geriausiai tinka ryžiai.

Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Gegužę prasidėjęs šparagų sezonas viso pasaulio gurmanus sutraukia į restoranus pasimėgauti šiuo žaliu pavasario gardėsiu. Šparagai savo pavadinimą gavo dar senovės Graikijoje, kurioje visi jauni valgomi ūgliai buvo vadinami būtent taip. Dėl savo subtilaus skonio ir švelnių, kvapnių daigų šparagai jau prieš daugiau nei 2 tūkst. metų buvo itin mėgstami senovės Graikijoje ir Romos imperijoje.

Ilgiausias liežuvis

Ilgiausias liežuvis, didžiausia burna ir kiti Gineso rekordai

Gineso rekordai fiksuojami visame pasaulyje ir vis daugiau žmonių nori tapti nuo vieninteliu geriausiu, keisčiausiu, labiausiai išsiskiriančiu tam tikroje srityje.

Mirtinai pavojinga žuvis nuo paparaco neapsigynė

Mirtinai pavojinga žuvis nuo paparaco neapsigynė

Vandens pasaulį fotografuojančiam Mattui Oldfieldui pavyko užtikti itin retą ir pavojingą žuvį. Nardydamas vienos iš Indonezijos salų pakrantėje jis pastebėjo Whitemargin Stargazer rūšies vandenų gyventoją ir netgi spėjo jį nufotografuoti.

Paprastai šios žuvys gyvena pasislėpusios vandenyno dugno smėlyje. Iš po jo, kaip matyti nuotraukoje, kyšo tik akys. Taip užsimaskavusios šios žuvys laukia grobio ir išneria iš savo slėptuvės tik nusitaikiusios jį čiupti. Jei žuvies akys nemirksi, vadinasi jį spokso, tikosi į kažkokį objektą.

M. Oldfieldas savo sėkmę vadina visišku atsitiktinumu. „Kai pamačiau šios žuvies akis, labai nustebau. Bet labiausiai mane apstulbino tai, kad nutaikius į tas akis fotoaparato objektyvo, žuvis išlindo iš smėlio. Matyt ją kažkas suviliojo, kaip galimas grobis“, – Dailymail. co.uk pasakojo fotografas.

Žuvį nufotografavusiam M. Oldfieldui labai pasisekė, kad žuvis jo nesužeidė. Kai kuriems narams baigiasi liūdniau. Whitemargin Stargazer ant nugaros turi aštrius spyglius, kurių dūriai yra itin nuodingi.

KP: Šaltas kaip žuvis

KP: Šaltas kaip žuvis

HORIZONTAI. Mažos žuvų parduotuvėlės savininkas Šamoto vis labiau tolsta nuo antros žmonos ir maištingos dukters Mitsuko. Kai jo duktė sugaunama…

KP: Šaltas kaip žuvis

KP: Šaltas kaip žuvis

HORIZONTAI. Mažos žuvų parduotuvėlės savininkas Šamoto vis labiau tolsta nuo antros žmonos ir maištingos dukters Mitsuko. Kai jo duktė sugaunama…

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Smulkiai supjaustykite (arba sutarkuokite) svogūną. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite rūkytą žuvį. Obuolius, svogūnus, miltus, sultinį (arba grietinę), žuvį sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Visą šią masę patroškinkite margarine. Įdėkite prieskonių, išmaišykite ir dėkite ant duonos. Kepkite karštoje orkaitėje (270°), kol sumuštinių viršus paskrus.