Search Results for: "ziemos receptai"
Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko – sodraus skonio tirštos sriubos – juolab, kad juos nesunku pagaminti.
Tuo tarpu „Electrolux“ primena, kad trinant ir maišant kokteilius bei sriubas, nebūtina išbudinti ar nervinti namiškių įrankiais, kurių garsas panašus į motociklo burzgimą – tyliausio rinkoje smulkintuvo garsas neviršija 80 dB(A) ir žmogaus ausies yra suvokiamas kaip 10 kartų tylesnis už įprasto smulkintuvo.
KOKTEILIŲ RECEPTAI
Avietinis rytas
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų aviečių
200 ml ryžių arba sojos pieno
1 a.š. cinamono
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
Graikiškų riešutų papuošimui
Bananų ir mėlynių kokteilis
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų mėlynių
200 ml ryžių arba sojos pieno
½ v.š. šviežios vanilės
1 vš. medaus
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
SRIUBŲ RECEPTAI
Cukinijų ir kukurūzų sriuba su kuminu ir citrina
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 kg cukinijų
500 g kukurūzų
500 ml daržovių sultinio
1 v.š. trinto kumino
1 sauja kapoto baziliko
225 g greitinės
1 mažos citrinos sultys
Druskos, pipirų
Sukapokite svogūnus ir česnakus, pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol pagels. Supjaustykite kubeliais cukiniją. Pusę cukinijų ir kukurūzų, kartu su pakepintais svogūnais, česnakais ir kuminais sudėkite į sultinį. Pavirkite apie 10 min., kol suminkštės. Sutrinkite smulkintuvu. Paskrudinkite likusią dalį cukinijų ir kukurūzų keptuvėje ir supilkite į sriubą. Pridėkite baziliko, citrinos, druskos, pipirų ir grietinės.
Pomidorų ir pupelių sriuba su kruopomis
1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
500 g pupelių
500 g konservuotų pomidorų
6 slyviniai pomidorai
800 ml daržovių sultinio
3 šalavijo lapeliai, 2 lauro lapai, 5 baziliko lapeliai, 1 rozmarino šakelė
450 g virtų kuopų – ryžių arba kviečių
Balto balzamo acto, cukraus druskos, pipirų
Sukapokite svogūną ir česnakus bei pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Pridėkite pupeles, žoleles ir pakepinkite dar porą minučių. Juos, kartu su sukapotais slyviniais bei konservuotais pomidorais sudėkite į sultinį ir pavirkite 20 min.
Išimkite rozmarino šakelę ir lauro lapus ir sutrinkite išvirtus ingredientus smulkintuvu. Tuomet sudėkite kruopas, paskaninkite actu, druska ir pipirais. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais ar rozmarino šakele.
.
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.
Į vandenį sudėti švariai nuplautus mėtų lapelius ir užvirinti. Palikti keletui valandų, kol atauš. Nukošti. Į gautą tirpalą pridėti ir pavirti apie 15 min. Labai skanu paskaninti šaltais žiemos vakarais…
Aukšta temperatūra, kosulys, siaubinga savijauta… Tai tik keli simptomai iš didelės negalavimų puokštės, kurią ruduo ir žiema įteikia dažnam iš mūsų (kartais – ir po kelis kartus). Visa laimė, kad yra natūralių priemonių, kurios efektyviai padeda užkirsti jiems kelią, o apsirgus – greičiau atsistoti ant kojų. Žemiau pateikti geros savijautos receptai aktualiausi šaltuoju metų laiku, tačiau pravers ir jam pasibaigus.
Po žiemos nuvargusius plaukus siūlome palepinti natūraliomis plaukų kaukėmis. Jūsų dėmesiui keturi nesudėtingi receptai atgaivinimui, blizgesiui, purumui bei lankstumui.
Paskutiniam žiemos savaitgaliui užbaigti siūlome labai skanų ir sotų patiekalo receptą. Jūsų dėmesiui – varškės apkepas su kumpiu.Baltymus atskirkite ir išplakite iki standžių putų. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Varškę, svogūną, kumpį, žalumynus ir sūrį sumaišykite su tryniais, tada atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, sukrėskite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje 45-55 min.
Blynai – vienas skaniausių ir seniausių patiekalų pasaulyje. Užgavėnės – ne tik žiemos išvarymo ir kaukių, bet ir blynų šventė. Ar žinojote, kad žymusis Williamas Shakespeare blynus paminėjo keliose pjesėse, o vienas blynų mylėtojas, keptuvėje vartydamas blyną, nubėgo maratoną?
Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.
Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…
Skelbiame konkurso Papasakok apie savo žieminę spintą ir laimėk „Šarkos“ čekį nugalėtoją bei visų dalyvių pagalba sudaryta geriausių drabužių medžioklės vietų penketuką.
100 litų nuostabaus butiko „Šarka“ čekis atiteks įdomiausiai ir išsamiausiai papasakojusiam apie savo atnaujintą žiemos spintą. Jums reikia parašyti: kur įsigijote (ar planuojate tai padaryti) šiltų drabužių, ir kt.