Search Results for: "voveraitės"

Makaronai su voveraitėmis

Makaronai su voveraitėmis

Jums reikės: 200 gr. voveraičių 400 gr. makaronų 150 gr. salotų lapų 50 gr. parmezano sūrio Alyvuogių aliejaus 0,5 svogūno…

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Konkiljoniai su voveraitėmis

Konkiljoniai su voveraitėmis

Produktai: – keletą saujų kvapnių voveraičių; – gabalėlį vytinto kumpelio; – morką; – svogūną; – 300-400 g konkiljonių; – petražolių;…

Rudeninė bulvių košė

Rudeninė bulvių košė

Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai išverda, vandenį nupilame, supilame pieną, dedame sviestą ir viską dar kartą užverdame. Sutriname bulvių košę. Grybus nuplauname, jei reik supjaustome, išverdam. Dedame į keptuvę pjaustytą šoninę, grybus ir pakepinam.

Rudens klasika – bulvės: kaip nustebinti šeimą netikėtais deriniais?

Rudens klasika – bulvės: kaip nustebinti šeimą netikėtais deriniais?

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, – byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis lepintis gali kiekvienas. Ir jų, ypač gausu. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus?

Kaip tinkamai užšaldyti grybus

Kaip tinkamai užšaldyti grybus, kad jie išliktų švieži visą žiemą

Socialiniai interneto tinklai šiemet net mirga nuo grybų. Su tokiais miško gėrybių kiekiais susidoroti ganėtinai sunku net didžiausiems grybų mėgėjams, o juos marinuoti ir džiovinti daug kas neturi ne tik laiko, bet ir sąlygų. Tačiau yra visiškai nesudėtingas būdas, leisiantis mėgautis jais net ir žiemą – užšaldyti.

Sekmadienio receptas - rizotas su voveraitėmis

Sekmadienio receptas – rizotas su voveraitėmis

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme miškų kvepiančio rizoto su voveraitėmis receptą.

Kaip sumaniai ir greitai paruošti vaišes 20 žmonių

Kaip sumaniai ir greitai paruošti vaišes 20 žmonių

Kulinarinių knygų ir TV laidų autorė, maisto žurnalistė Beata Nicholson jau trečius metus surengė labdaringos iniciatyvos „Kviečiu į svečius“ pusryčius meno centre „Rupert“, šiuo žingsniu kviesdama ir ragindama visus Lietuvos žmones prisijungti ir prasmingai bei skaniai praleisti paskutinį rugsėjo savaitgalį ir taip paremti „Maisto banką“.

Sekmadienio receptas - orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Sekmadienio receptas – orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.